Ce va urma?

Ce va urma?

Nu v-ați săturat să tot aflați ce va urma?

Bucurați-vă de ce aveți acum: bucurați-vă că aveți părinți, bucurați-vă că în încăperea în care mă citiți acum este cald și o lumină aurie (dacă sunteți pe stradă, bucurați-vă că o să ajungeți acasă), bucurați-vă că puteți să mâncați/să beți ce doriți.

Ce va urma?

E greu de spus.

Și știți care e problema? Inteligența

Și a celor care ne conduc și a celor care îi sfătuiesc.

Puneți-vă în pielea lui Iohannis. Ești un profesor de liceu de fizică, ani și ani ai predat același lucru unor elevi care te ascultau, dacă voiau să ajungă fizicieni sau nu, dacă nu voiau sa ajungă.

Ai fost ambițios, ai vrut mai mult de atât. În România a fost ușor. În România vii să studiezi medicina și ajungi să conduci DSU sau să ai jumătate de Litoral, cum are Murad. Deci a ajuns primar la Sibiu. Cum? Ajutând mereu vesticii, retrocedând luxemburghezilor, fiind un vector al altor persoane și grupări din Vest…

E simplu. Fiind, totuși corect. Pe lângă mici învârteli, cum au fost cele cu casele, Iohannis e mult mai corect față de alți români și aici lista e lungă: Băsescu, Oprescu etc. Numai Iliescu îl mai bate. Că nici Iliescu nu a urmărit să se îmbogățească.

Deci ești german, ești oarecum corect, cât de corect se poate în România, dar extrem de ambițios. Și urci, urci, urci. Și te trezești președinte.

Nu e greu să fii președinte în România. NU suntem țară de decizie, ci de execuție. Deci nu e greu deloc. Trebuie doar să fii un executant bun, fidel. Germanic. E ușor.

Și apoi te pocnește coronavirusul. Atunci simți în toate încheieturile că ești un profesor de fizică care preda în fiecare an același lucru de la catedră. Și, din instinct, te lipești de cei ale căror ordine le-ai executat până acum. Numai că, lucru extrem de îngrozitor, lumea celor ale căror ordine le-ai executat până acum, este în continuă mișcare și transformare. Azi pare că va învinge China, cu Merkel cu tot, apoi Trump, apoi iar China, apoi cine învinge? Ardeleanul e mereu prudent. Are un Cioloș în Stânga și un Orban în Dreapta. În fața unei boli ori ești prudent, ori ești prost. Dacă mergi în casa unui ardelean, va avea mereu ceva carne afumată în cămară. Ăsta e Cioloș. Foarte bun în vremuri de criză, nu rămâne între dinți și face bine la digestie. Numai că.

Schimbările nu se termină. S-a încheiat o schimbare, vine alta.

Faptul că ești ardelean nu prea te ajută, că rămâi mereu în urmă. Nici inteligența consilierilor.

Și tu ești în ziua de ieri. Azi, în conferința de presă, pregătești lumea pentru noi restricții, adică te porți ca și cum nu ar fi picat încă Trump, ca și cu nu s-ar fi vaccinat cu vaccinul chinezesc premierul și vicepreședintele EAU, ca și cum nu ar anunțat vaccin Pfizer, ca și cum nu ar fi început să pice toate cazurile de îmbolnăvire din UE și România.

Ești în ziua de ieri.

Noi suntem astăzi, tu te agiți și spui ce ar fi trebuit să fie ieri.

Dar nu mai e ieri.

Dragă Iohannis.

Știi ce înseamnă că au câștigat Democrații în SUA? Că au câștigat sudiștii, oamenii care gândesc repede, oamenii care pun în practică în secunda în care au vorbit.

Au câștigat oltenii.

În secunda asta ai un handicap. Se numește lipsa de inteligență a celor din jurul tău. Vor începe repede să cadă capete în jurul tău, Merkel e optimistă, dar deja are trollerul făcut 🙂

Așa sunt femeile, zic: știu că o să mă arunci la gunoi și zâmbesc, nu dau cu pumnii în pereți.

Vei fi din ce în ce mai singur. Pentru că oamenii tăi sunt proști. Sunt oameni de guvernat România în vremuri normale, când e ușor de guvernat, nu în vremuri de criză, nu în vremuri de coronavirus.

Iohannis, în secunda asta șansele tale de a termina mandatul sunt 50/50.

Diferența o va face intelligence.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca