S-a terminat războiul. Urmează pacea

S-a terminat războiul. Urmează pacea

S-a terminat războiul între Statele Unite și China.

Pfizer a anunțat azi că are un vaccin excelent, așa cum eu spuneam acum două zile, că se va întâmpla. Citez din articolul de mine scris sâmbătă, cu două zile înainte de anunțul Pfizer:

”Coronavirusul se va retrage încet-încet sau repede-repede, depinde de ritmul și calitatea discuțiilor (promit să revin pe acest subiect). Vaccinul va fi bun. Pentru că se va face colaborativ”. ‘Vom avea un vaccin mai bun decât cel făcut de europeni. Sau europenii vor îmbunătăți vaccinul făcut de ei”.

S-a terminat războiul între Statele Unite și China. Atenție nu era un război între Statele Unite și China, ci între Trump și Xi Jinping.

Trump a plecat, va pleca și Xi JInping, așa cum am scris din 16 august și 19 august.

Războiul nu era între țări, ci între lideri. China este cel mai mare creditor al Statelor Unite.

Interesant este cât de mulți români doreau continuarea războiului, cât de mulți români îl susțineau pe Trump. Erau vai și amar, fără niciun fel de apărare în fața coronavirusului, dar ei voiau continuarea războiului.

O agresivitate prostească, o agresivitate care ar fi făcut să se îmbonăvească și să moară mulți oameni (inclusiv ei).

Deși telefonul Huawei e mai ieftin decât Iphone-ul și aproape la fel de bun.

Vaccinul chinezesc e cel mai bun. În iunie a fost vaccinată armata chineză, iar pe 3 noiembrie, simbolic, în ziua alegerilor americane, Premierul și vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite, aliat de tradiție al SUA, s-a vaccinat cu vaccin chinezesc.

Războiul s-a încheiat. Urmează pacea. Gălăgioșii și războinicii, care și-au păstrat fotoliile prin agresivitate teritorială vor pleca. Pe 16 si 19 august am anuntat că vor pleca Trump, Putin și Xi JInping, Trump a plecat, pe 6 noiembrie, Agenția de Presă Mediafax, o agenție cu puternice influențe rusești, a anunțat că la anul Putin își dă demisia. Vom vedea și știrea cu Xi Jinping. Răbdare, că în blocul comunist se mișcă mai încet lucrurile, de aceea se numește bloc. Așa cum am scris aici, SUA, UE, Rusia și China își dau mâna. Nu liderii lor, cei pe care îi vedeți. Liderii nu sunt o țară. Își dau mâna cei care dețin puterea în țările respective.

Eu sincer, mă bucur că am ieșit (sau că începem să ieșim) din această lume mizerabilă, în care nu se mai putea respira. La propriu.

Mă bucur că liderii mondiali lasă în urmă războiul, ca mod de a face politică și fac pace.

Pentru că se pregătesc pentru ceva mult mai important: pasul spre cer. Cer cu c mic, nu cu c mare. Se pregătesc pentru pasul spre cer, unde cer înseamnă locul în care Elon Musk și alții trimit semnale din ce în ce mai des. Iar semnalele vin înapoi. Acum important este ce se întâmplă acolo. Deci războaiele de pe Pământ trebuie să înceteze, sunt fără sens.

Nimeni de pe Pământ nu a înțeles de ce și-a botezat copilul cu un nume pe care nu-l înțelege nimeni. Nimeni de pe Pământ nu a înțeles de ce la începutul crizei coronavirusului a lansat celebrul tweet: take the red pill, ca în Matrix.

Nimeni de pe Pământ.

Interesant este că vom începe să facem în curând distincția Pâmânt – Altceva (Marte etc), așa cum până acum făceam distinția SUA-Rusia, SUA-China…

Vremuri revolute.

Vin vremuri noi. Privește spre cer. Deasupra ta trec de mult timp sateliții lui Elon Musk.

După ce am sărbătorit Revelionul de ziua victoriei lui Biden, în curând îl vom vedea pe Moș Crăciun. Fizic. Nu te întrebi cum arată? 🙂

Și închei: pe 4 noiembrie când am pus postarea de mai jos pe Facebook, nu a înțeles nimeni nimic. Pentru că lumea nu e atentă la simboluri 🙂

În primul său discurs după victorie, Biden a zis că până acum a fost mereu o luptă între bine și rău. Acum trebuie să lăsăm îngerii să învingă, a mai zis Biden.

Au bon entendeur, salut! 🙂

P.S. În timp ce scriam acest articol Trump a demis Șeful Pentagonului 🙂 🙂 🙂

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca