Ce să faci ca să scapi de COVID

Ce să faci ca să scapi de COVID

În aceste momente panica e cea mai gravă. Panica face mai mult rău chiar decât virusul în sine.

De ce? Pentru că sub presiunea anxietății din spațiul public, orice semn de răceală te poate arunca în anxietate gravă, respectiv panică.

Te doare în gât? Simți presiune pe piept? Ai început să tușești ușor? S-ar putea să ai COVID. Dar uite mai jos, câteva tehnici strânse de mine pentru tine, pe care le poți folosi ca să împiedici replicarea virusului în primele stadii, respectiv să înăbuși posibila infecție din fașă. Majoritatea celor care au ajuns cu forme grave de COVID în spital sunt cei care au ignorat primele semne ale virusului în organism și au acționat când era prea târziu.

Deci, te doare în gât? Ar putea fi primul semn al infecției cu COVID. Ce trebuie să faci? Gargară cu sare. O lingură-două de sare la o cană cu apă călduță. În acest fel omori virusul în gât, înainte de a se replica și a ajunge în plămâni. Fiecare minut care trece înseamnă timp câștigat pentru virus care se multiplică, multiplică, multiplică, devine din ce în mai puternic și din ce în ce mai greu de oprit. Deci gargară cu sare din primele momente când simți jenă în gât. Repetată de trei ori pe zi. Într-o zi, maximum două, ai oprit tot.

Simți durere în gât, durere sau jenă la nivelul plămânilor? Îmi pare rău că trebuie să spun asta, pentru că nu aș vrea să dai dintr-un rău într-altul, dar nicotina oprește replicarea virusului. Studiile realizate atât în Marea Britanie cât și în Franța arată că nicotina oprește replicarea virusului, ceea ce a făcut la un moment-dat să nu mai existe plasturi cu nicotină în farmacii. Nu fumezi. Nici eu. Dar dacă simți jenă în gât, greutate pe piept (atenție tot ceea ce scriu aici trebuie folosit în primele stadii ale bolii, nu când tușești și nu mai poți să respiri!!!), trei țigări. Te fac pilaf pe tine, fac pilaf și virusul. Nu te apuca de fumat. Moare virusul, mor toate organismele, deci fumatul nu e bun. Fumează trei zile, atat. Asta va impiedica replicarea virusului.

Simți jenă, durere în gât, în piept, stare de rău? E de la inflamație. Mănâncă usturoi. În spital o să primești Plaquenil, care e tot antiinflamator etc. Nu aștepta să ajungi acolo. Mănâncă cât mai mult usturoi. Usturoiul este un puternic antiinflamator natural, are efect antibacterian si antiviral. Va dezumfla acele inflamatii. Va omorî virusul. Nu aștepta să devină puternic virusul. Nu-ți place cum miroase usturoiul? Nici lui.

Tot ceea ce simți că dezinfectează căile respiratorii e bun: ardei iute, ceapă roșie, etc.

Alcoolul nu e bun. Unii cred că tăria, cu multe grade, ajută. Da, ajută pe loc, dezinfectează, dar are exact același efect ca atunci când este folosită pentru încălzire: încălzește pe loc, dar apoi sporește senzația de frig, pentru că golește rezervele de energie, deci de încălzire ale organismului. Nu o să moară toată încărcătura virală dacă bei tărie (pentru că numai alcoolul sanitar omoară virusul). Iar cea care rămâne se va multiplica și mai rapid, pe fondul scăderii energiei, deci a rezistenței organismului. Un pahar de vin roșu ajută, pentru că crește circulația, deci vin mai vioaie globulele luptătoare la virus.

Deci în loc de panică la primele simptome și subliniez primele simptome: jenă în gât, apăsare/durere în piept, stare de rău – gargară cu sare, trei țigări sau plasturi cu nicotină, usturoi o săptămână.

Dacă începe tusea, adio fumat.

Dar nimic nu începe direct. Nici infecția. Mai întâi sunt niște mici semne premergătoare. Pe care lumea le ignoră sau le asociază cu altceva (curent etc). Am scris acest articol ca să fii atent la ele. Dacă ești atent, poți opri virusul înainte să facă ravagii în organism.

Succes. Și multă sănătate! Doamne Ajută! 🙂

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca