Kamala va fi primul președinte-cyborg

Kamala va fi primul președinte-cyborg

Cyborg nu este un termen SF, ci desemnează o realitate a zilelor noastre, mai exact o persoană ale cărei puteri sunt augmentate tehnologic.

Dacă există printre cititori gospodine sau gospodini care au scăpat roșiile pe jos când au citit titlul, să le culeagă și să gătească în continuare, acest articol nu e pentru ei/ele.

Deci. Toți suntem cyborgi (clic pe link). Toți avem puteri augmentate tehnologic, prin recursul la telefonul mobil care, chiar dacă nu e implantat, se comportă exact ca un implant, pentru că nu mai putem trăi fără el. Ceea ce, în paranteză fie spus, ne face dependenți de prize.

Primul Cyborg a fost celebrul Neil Harbisson care, cu ajutorul camerei implantate în cap, în 2004, a început să vadă în culori. Înainte vedea doar alb-negru (poza de cover).

Deci Kamala va fi primul cyborg. Ce înseamnă? Va fi președintele american care va folosi cipul la care lucrează Elon Musk, prin Neuralink. Îl va implanta în tâmplă, nu vă mai înfiorați când scriu asta și va căpăta puteri teribil de mari, pentru că dispozitivul, care este acum telefonul, va fuziona cu creierul. Adică informațiile și acțiunile pe care întreprinde acum telefonul, cu încetineală, pentru că trebuie să-l deschidem, să tastăm etc, se vor realiza în milisecunde direct în creier. Kamala va avea acces în milisecunde, la toate informațiile produse și distribuite de Google, de exemplu (și multe multe altele). Noi acum întrebăm Google și procesul complet, cu tot cu răspuns, poate dura chiar minute. Prin cip va fi instantaneu.

Nu știu în ce lume trăiți voi, dar lumea în care trăiți nu mai există.

Lumea spre care ne îndreptăm este una de tip parteneriat om-dispozitiv și dacă vi se pare că este o prostie sau ceva irealizabil, voi acum nu mă citiți pe mine. Citește dispozitivul dumneavoastră, adică telefonul și vă dă datele. El, nu eu. Dacă vă aduceam eu scrisoarea la ușă scrisă de mână, eram eu. Suntem trei. Eu-dispozitivul-dumneavoastră. Dacă veți continua să gândiți ca în epoca scrisorilor de mână deși aveți telefon conectat la internet, vă va surprinde-speria tot ce urmează.

Cyybooorg.

Buhuhu.

Nu e niciun buhuhu. Dacă vrei să citești mai multe despre Inteligența Artificială, ai un link aici cu articole scrise de mine. Este domeniul meu de cercetare la Laboratorul SIC.Lab Mediterrannee, de la Nisa, unde sunt Cercetator Titular. Anul trecut in decembrie am fost invitat sa-mi prezint ultimele cercetari despre IA publicate în reviste științifice din România și Franța (una despre impactul algoritmilor IA asupra creativității utilizatorilor în rețea și alta despre efectul-oglindă al IA în cazul mișcărilor de stradă) în plenul Laboratorului SIC.Lab Mediterrannee (care grupează cercetători de elită din toata lumea reuniți special pentru întâlnirea cu mine), după ce în prealabil am gost invitat să le prezint la cea mai importantă Conferință Europană despre Inteligența Artificială de la Bordeaux. Acesta e afisul care a fost lipit in Universitatea din Nisa (iar aici anunțul de pe site-ul Laboratorului). Ar trebui sa fie o mândrie pentru tine că un român este Cercetător Titular la un Laborator Internațional de Cercetare, în timp ce alți profesori, inclusiv o profesoară celebră, de la Universitatea din Monaco, Nathalie Jauffret, sunt doar cercetători asociați, așa cum se vede și pe afiș.

Deci. Vine Mașina. E lângă tine. Pe ea mă citești. Nu mai poți trăi fără ea, e un implant (nu crezi? încearcă să deconectezi telefonul de la internet ca să vezi cât reziști) și, pentru că nu mai poți trăi fără ea, îți va fi implantată în cap.

Buhuhu.

Kamala va fi primul președinte augmentat (om-augmentat este termenul științific), așa cum Trump a vrut să fie primul președinte interstelar și a creat Forțele Militare Spațiale Americane. Diferența dintre el și Kamala este exact cea din Wall-e, dintre roboțelul ruginit de metal și roboțica super-tehnologizată

Ce film frumos, nu? Foarte plin de învățăminte pentru ce urmează, eu îl dau ca bibliografie la curs.

Supremația viitorului va veni din minte. Din ceea ce va poate da mintea ta, în funcție de dispozitivul cu care a fuzionat. Acum te lauzi că ai Iphone, că e scump. Peste doi ani, te vei lăuda că ai Iphone, pentru că te va face mai inteligent. Mintea cea mai rapidă va învinge, într-o lume care va semăna din ce în ce mai mult cu jocurile pe calculator. Trump a fost impresionat că a fost de față la asasinarea unui terorist. Și chiar a fost. El a apăsat pe trăgaci. Deși era la Casa Albă. Fizic.

Voi mai scrie despre asta.

Au bon entendeur, caramba! :))

Hahaha și pentru că simt că mai există gospodine și gospodini, care și după ce au scăpat roșiile au rămas aici, să le/să-i mai sperii puțin. Neil Harbisson care a devenit primul cyborg, în 2004, a fondat Asociația pentru Drepturile Persoanelor-Cyborg în 2010, asociație care luptă pentru drepturile persoanelor care au implant. Fugiți!!! Caramba!

Observația mea: ați fugit, dar ați luat și telefonul. De ce?

P.S. Și dacă tot au plecat gospodinele și gospodinii care scăpau roșii pe jos, să vă spun un lucru pe care puțină lume îl știe: chiar prima persoană cu implant va fi Biden. În scop medical, pentru a-i îmbunătăți starea de sănătate și, tot în scop medical, pentru a-i crește capacitatea de stocare și redare a informațiilor din memorie (dispozitivele deja disponibile pe piață din 2018 cresc capacitatea de memorare a creierului cu 30%). Deci s-ar putea să plece puțin mai târziu decât credeți voi, cei care gândiți ca pe vremea când scriam scrisori.

Când va avea Kamala cip de la Neuralink, va fi ceva normal, așa cum acum e normal să ai Iphone, de la Apple.

Au bon entendeur, salut 🙂

Citește și Ce ne arată porcii-cipați ai lui Elon Musk. Și îți recomand să îți iei timp și să dai clic pe toate linkurile din articol, pentru că nu vei mai citi așa ceva în România.

Citește și Ce vrea Inteligența Artificială de la noi, scris de mine în 2018, ca să înțelegi

Ultimul P.S.: suedezii sunt cea mai cipată nație europeană. 30% din populație are un cip implantat (de exemplu, abonamentul la Căile Ferate Suedeze este un cip implantat în încheietura mâinii).

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca