Ce ar trebui să facă politicienii

Ce ar trebui să facă politicienii

Ar trebui să introducă mecanismul: greșeală – sancțiune în politică.

Ai greșit, ești sancționat. Ai pierdut, pleci.

Cred că nici acum votanții PSD nu înțeleg de ce a candidat Viorica Dăncilă la președinție. Și rezultatul este că s-au gândit că PSD e un partid de proști.

Electoratul PNL a fost contrariat că ministrul Bode a scăpat nesancționat după ce mașina în care se afla a produs un accident cu victime pentru că circula neregulamentar. Ca urmare, electoratul PNL a început să se gândească că toți politicienii sunt o apă și-un pământ, fie că sunt de la PNL, fie că sunt de la PSD.

Gabriela Firea a pierdut cursa pentru Primăria Capitalei. Deși era primar în funcție, adică avea toate instrumentele necesare ca să câștige al doilea mandat. Instrumente, adică lucrurile bune pe care le-a făcut pentru bucureșteni în primul mandat. Faptul că a pierdut înseamnă că nu a făcut lucruri prea bine. A fost recompensată cu un loc eligibil pentru Senat. Ai pierdut, nu ai făcut treabă bună la primărie, bravo, te facem senatoare!

Deci, dacă ești prost, dacă ești infractor, dacă greșești, noi te tragem după noi. Te menținem la putere. Asta arată că noi, în primul rând, nu avem morală. Acest mod de a se ține unii pe alții în brațe, infractori, proști și incompetenți, va avea un singur rezultat: va scufunda barca partidului respectiv. Supraaglomerată, se va transforma în vas plin cu pirați, care nu va mai fi primit în niciun port.

Vin vremuri noi. Vin și la noi. Trump nu a mai câștigat al doilea mandat, deși acest lucru este clasic pentru președinții americani. Sancțiunea. Va ajunge și la noi, la marginea lanului cu porumb, că e plin cu americani. Ceea ce e bine.

Eu am simțit schimbarea în Franța. Guvernul anunțase un set de măsuri cu termen în 6 luni. NU le-a realizat. Presa a scris: ați spus că veți face cutare lucru, nu ați plecat, la revedere. Și și-a dat tot guvernul demisia. Eu am fost șocat, obișnuit fiind cu politica din România, unde stau toți agățați ca ciorchinii de bananier, mai pică unul, îl ridică la loc, să guste și el o banană.

Epoca bananieră s-a terminat.

Vine epoca modernă.

Cei care nu practică morală în politică, nu numai în relația cu alegătorii, ci și în interiorul propriilor partide, vor pleca.

Au bon entendeur, tesheg 🙂

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca