Ce idiot am fost!

Ce idiot am fost!

Acesta ar trebui să fie statusul pe Facebook (declarația televizată) al tuturor marilor analiști care au prezis public victoria lui Trump. Mari între ghilimele.

Faptul că nu au prezis victoria lui Biden, arată nivelul la care se face analiză în România, așa cum am scris pe 3 noiembrie aici (clic pe link).

Nu este important faptul că eu am anunțat că va câștiga Biden din data de 16 iunie (clic pe link). Nici că după aceea predicția mea a fost contestată permanent (s-au pus inclusiv pariuri imense că nu am dreptate, tocmai pentru a-mi arăta că nu am dreptate – voi avea satisfacția de a le încasa).

Grav este că nivelul extrem de scăzut al analiștilor români are efecte grave asupra securității țării. A României.

Mai ales în vremuri de criză, cum este cea de acum, este foarte important să ai sfătuitori avizați. Care să-ți spună să nu-l susții voalat pe Trump, cum a făcut Iohannis în conferința de presă din ziua alegerilor americane. Care să-ți spună cu exactitate ce va urma, ca să poți să adaptezi eficient politicile publice românești care depind, în mare parte de cele ale SUA și UE.

Noi orbecăim. Analiștii români (cu câteva excepții), mai ales cei promovați mult în spațiul public, habar nu au despre ce vorbesc.

Și asta este cu adevărat o amenințare la adresa siguranței naționale, mai ales într-un an 2021 care va arăta așa (articol scris pe 16 august), mai ales într-o criză a coronavirusului care a fost tratată infantil până acum, mai ales într-un moment în care inteligența face diferența.

Vin vremuri grele. Foarte frământate (articol scris pe 19 august). În care inteligența chiar face diferența.

Au bon entendeur, salut 🙂

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca