România-girofar

România-girofar

Au reînceput girofarurile în intersecții…Patrule mixte polițiști-jandarmi cu girofarurile pornite.

Nu prea seamănă a democrație graba asta de a băga frica.

Nu am văzut nicio patrulă poliție-jandarmi pe STB când nu se purta mască.

Acum sunt peste tot, în toate intersecțiile mari, cu girofarurile pornite deși restricțiile intră în vigoare de luni.

Mă întreb și dacă scriu înseamnă că mă întreb serios, dacă nu cumva toate semnalele care arătau că vom ajunge la lockdown au fost ignorate, pentru că lockdown-ul le servește.

E prea mult entuziasm pentru lockdown. Lockdown înseamnă putere pentru generali. Care au preluat puterea în România, încet-încet, în ultimii ani, sub umbrela autoritaristă a lui Putin, sub umbrela autoritaristă a lui Trump.

Este timpul ca acești generali să-și petreacă timpul în rezervă altfel decât prin regăsirea tinereților.

Altfel, cu cât se vor crampona mai mult, așa cum s-a cramponat Trump, cu atât mai mare va fi Revoluția care îi va da jos.

România în decembrie nu a avut Revoluție de Catifea pentru că unii, atunci, s-au cramponat de regimul autoritar. Se vor crampona și acum?

P.S. Trump a picat. Va pica și Macron, va pica și Orban din Ungaria, va pica și Putin de la Moscova. Și Iohannis, de la București?

Dacă lasă în jurul lui umbrele lui Ceaușescu, da.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca