Ce înseamnă triumful lui Biden?

Ce înseamnă triumful lui Biden?

Am anunțat victoria lui Biden din 16 iunie (clic pe link). Am anunțat-o din nou ieri, la ora 19.

Deci ce înseamnă triumful lui Biden?

Înseamnă triumful oamenilor asupra autoritarismului exercitat de despoții luminați. După Trump vor continua să cadă și alte regimuri totalitare, așa cum am scris aici.

Înseamnă triumful oamenilor educați asupra oamenilor needucați. Înseamnă triumful rațiunii în fața populismului. Înseamnă triumful solidarității, în fața individualismului. Triumful mentalității de secol XXI asupra mentalității de secol XIX.

Dinspre SUA bate un vânt de libertate. Care se va simți mai întâi în Belarus, așa cum am scris aici, apoi în Rusia și China.

Victoria lui Biden înseamnă că Statele Unite nu se vor izola față de Europa, ceea ce nu ne va pune pe noi în situația de a alege între cele două, Putin va pierde și puținele puteri pe care le mai are, deci Revolutia din Belarus va continua, războiul cu China se va opri, deci se va scurta și criza coronavirusului, care a fost răspunsul Chinei la războiul comercial inceput de Trump.

Mulțumim SUA, că rămâi ceea ce ai fost și ne-a inspirat dintotdeauna: un tărâm al libertății, al democrației, al prevalenței cetățeanului în fața despotismului (oricât de luminat ar fi).

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca