Joe Biden a câștigat alegerile americane, așa cum anunțam din 16 iunie

Joe Biden a câștigat alegerile americane, așa cum anunțam din 16 iunie

Am anunțat din 16 iunie (clic pe link) faptul că Biden va câștiga alegerile. De atunci și până acum, predicția mea a fost constant contestată. Ceea ce arată ce jos este nivelul la care se face analiză în România.

Ce efecte are victoria sa asupra României, Europei, mapamondului?

Victoria lui Biden înseamnă ca oamenii iau inapoi puterea. Înseamna power to the people. Înseamna frisoare reci pe spinare pentru toate regimurile autoritare, fie ca este de regimul Iohannis sau de dictaturile din China sau Rusia. Anul 2021 va arăta așa cum am scris aici. Regimurile totalitare vor cădea sub suflul Revolutiei (clic pe link) din SUA.

Care este o Revoluție de Stânga, așa cum am scris aici. Nu pot decât să mă bucur, pentru că eu sunt un om de Stânga. Nu sunt pesedist, nu țin cu pesedeul, dar cred că politicile de Stânga, cele care înseamna solidaritate, ajutorarea celor care sunt defavorizați etc, sunt cheia umanului, nu individualismul promovat de Dreapta. Daca eram de Dreapta, nu alegeam profesia de cadru universitar pentru 4.000 de lei pe lună dupa 21 de ani de vechime neîntreruptă, ci eram acum un patron prin Pipera.

Revoluția din SUA aduce sfârșitul domniei Dreptei, adică a PNL-ului în România. Biden va căuta parteneri și, cel, mai probabil, aceștia vor fi de la  PSD, dacă este capabil să se refomeze.

Victoria lui Biden înseamnă sfârșitul populismului omului providențial, autoritarist, cum erau Trump în SUA, Iohannis în România și Putin în Rusia. Noi trăiam sub regim trumpian. Revoluția din Belarus nu a fost pornită de Republicani, asa cum am scris aici și va însemna și sfârșitul lui Putin, așa cum am scris aici.

Faptul ca niciun analist român nu a prevăzut aceste evoluții (nici măcar victoria lui Biden de azi, ceea ce a dat prilejul lui Iohannis să mai facă o gafă și să-l susțină pe Trump în conferința de azi), arată, încă o dată nivelul analizei din Romania. Trist, nu? Tot cu Logan, tot cu Logan…

P.S Victoria lui Biden înseamnă ridicarea intelectualilor, după ce spațiul public a fost copleșit de preferații lui Trump, despre care am scris aici.

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca