Vom sări dintr-un lockdown într-altul

Vom sări dintr-un lockdown într-altul

Ceea ce spun mai în glumă, mai în serios francezii, este realitate: vom intra în lockdown o lună, vom ieși, vom intra din nou. Și tot așa. Vaccinul va fi disponibil pentru europeni în ianuarie, vor fi vaccinați mai întâi medicii și alte categorii profesionale din prima linie, deci rândul nostru va veni prin martie (dacă vaccinul chiar va fi gata în ianuarie).

Din lockdown, în lockdown. Țop – țop. Și între timp auzim diverși indivizi cum spun că vor izola câteva străzi, cu ajutorul poliției….Da, să se închidă străzile. Eventual, să se închidă ușile în baie, să nu mai ieșim de acolo. Sau dormitor. Sau ce idei mai aveți, domnule Primar General al Capitalei?

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca