Singura soluție în fața lockdown-ului

Singura soluție în fața lockdown-ului

Este testarea extinsă. Așa cum o face Slovacia acum. Noi folosim teste PCR, cu rezultatul a doua zi și ne lăudăm că am ajuns la 40.000 de teste pe zi. Slovacia folosește teste antigen, mai exacte și mai rapide decât testele PCR. Și a testat într-o singură zi 2.58 milioane persoane, după cum relatează Radio France Internationale Romania.

2.58 de milioane de persoane într-o singură zi. Cu ajutorul armatei, cu ajutorul studenților la medicină, care au primit 7 euro pentru fiecare test și 20 de euro în cazul unui test pozitiv, ca primă de risc.

2.58 milioane.

Slovacia nu va intra în lockdown.

Noi, da.

Noi am intrat în lockdown, la 300 de cazuri pe zi, în primăvară și am stat cel mai mult dintre toate statele europene.

Vom intra în lockdown și acum.

Pentru că acestea sunt limitele competențelor celor care ne conduc. Când situația este la limită, simți limitele inteligenței celui sau celor care o gestionează.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca