Franța și Turcia se împacă

Franța și Turcia se împacă

Emanuel Macron a acordat un interviu canalului de televiziune Al Jazeera, prin care, a spus el, dorește să potolească spiritele: «Înțeleg că poți fi șocat de caricaturi, dar nu voi accepta niciodată justificarea violenței. Reacțiile lumii mulsulmane s-au datorat unor minciuni care i-au făcut pe oameni să creadă că eu am privit favorabil acele caricaturi».

De cealalaltă parte, Turcia a prezentat condoleanțe Franței, pentru atacul cu cuțit, de la Catedrala Notre Dame, din Nisa și și-a exprimat solidaritatea cu poporul francez: “Condamnăm ferm atacul care a fost comis în interiorul bisericii Notre Dame din Nisa și prezentăm condoleanțe celor apropiați victimelor“, a declarat ministrul de Externe turc într-un comunicat de presă.

Asta arată două lucruri:

  1. Că respectivii au înțeles că nu este un timp bun pentru ceartă
  2. Că Democrații vor câștiga președinția Statelor Unite.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca