Interesant de observat

Interesant de observat

Că în Franța este stimulat și întreținut un conflict pe baze religioase, pornind de la caricaturile profetului Mahomed.

Că în România este stimulat și întreținut un conflict pe baze religioase, pornind de la cuvintele dure spuse de un jurnalist la adresa Bisericii.

Fondul de emoție negativă creat de coronavirus este terenul ideal pentru crearea și stimularea unor emoții mult mai puternice.

Chiar pentru pornirea unui conflict regional sau global pe baze religioase, a unui val de atentate teroriste. Care, suprapuse peste criza coronavirusului, vor duce la ce? La asta?

Cine are de câștigat?

Rasa galbenă va stăpâni lumea? Dacă lumea este suficient de puțin atentă, ca să nu folosesc termeni duri și nu înțelege că întotdeauna, dar mai ales în vremuri cum este vremea coronavirusului, cei care sunt în conflict pierd, iar cei care stau pe margine câștigă, asta se va întâmpla, cei care sunt în conflict vor pierde, iar cei de pe margine vor câștiga.

Nu vor câștiga cei care se luptă. Vor câștiga cei care nu se luptă.

Nu coronavirusul va schimba iremediabil societatea în care trăim. El doar ne va duce în punctul în care ne vom emoționa atât de mult, încât vom fi pe punctul să facem greșeli pe care nu le-am fi făcut niciodată, altfel.

Pentru că noi am crezut mereu că am învățat lecția celui De-al Doilea Război Mondial.

Update: conflictul despre care scriam că e musulman în Franța, continuă cu unul ortodox, după împușcarea unui părinte ortodox. Ceea ce validează tot ce am scris în articol

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca