USR va guverna România

USR va guverna România

După succesul Democraților la președinția SUA, vor căuta parteneri de Stânga, inclusiv în România.

PSD se reformează foarte încet, este în război cu președintele României, deci probabil șansa lor va fi peste 4 ani, dacă se vor reforma complet până atunci. Faptul că au pus-o pe Gabriela Firea în fruntea listei senatorilor pentru București arată că dorința de reformare e slabă.

USR se pregătește pentru trecerea la Stânga, iar primul semn a fost primul gest teatral făcut de noul primar la Bucureștiului, un gest de Stânga: a parcat mașina lângă Cișmigiu, cu umilință, a plătit taxă, a arătat că este un om între oameni, nu deasupra lor, ceea ce este un gest de Stânga. Libertatea a comparat gestul lui Nicușor Dan, cu cel al ultimului papă care, în ziua investirii, și-a plătit camera la hotel și a sunat chioșcarul din Argentina să-i spună că nu mai vine să cumpere ziare. Da, Papa este de Stânga 🙂

Un alt lucru important: acum se duce o bătălie importantă în plan religios, al cărei scop este, se pare, să se separe tabăra pro-rusă de cea pro-Vest din interiorul BOR. Se face o incizie, se pune dinamită, iar artizanul este CTP. Răspunsul-dinamită al purtătorul de cuvânt al BOR prelungește explozia, ceea ce și-au dorit și cei care au creat-o. CTP, după cum se vede, continuă.

Deci BOR este pusă în situația să aleagă între Vest și Est, într-un moment foarte important: noul primar al Capitalei, la jurământul de investitură, jură cu mâna pe Biblie. În timp ce consilierii USR, nu.

Atenție, toate evenimentele din spațiul public, cele care sunt filmate și fotografiate, sunt teatralizate, de aceea sunt pline de mesaje-simbol, așa cum și actorii, când urcă pe scenă, sunt atenți la orice detaliu și transmit mesaje prin tot, inclusiv vestimentație, machiaj etc. Se cheamă joc de scenă.

Deci am decriptat cu drag pentru voi ceea ce s-a mai întâmplat în ultimele zile. Așa cum am decriptat timp de 4 ani la emisiunea Decriptaj, de la Radio France Internationale România, emisiune creată de mine, care mai există și acum, dusă mai departe, cu cinste aș spune, de Ovidiu Nahoi.

Nicușor Dan va prelua USR. USR va deveni principala forță de Stânga din România, ceea ce va obliga și PSD-ul să se reformeze mai repede sau să moară ca PNTCD. Fiecare an care trece, trece în detrimentul PSD, pentru că publicul său se îndepărtează de urne biologic (sper că nu a sunat cinic, pentru că nu asta a fost intenția). Deci din fiecare an de opoziție, PSD va ieși slăbit.

Democrații americani vor bate palma cu USR, care va guverna România, cu micul Cioloș, agrafa lui Iohannis, la piept.

Au bon entendeur, salut! 🙂

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca