Sunteți pregătiți pentru Crăciunul online?

Sunteți pregătiți pentru Crăciunul online?

Fuego și-a anulat turneul național de colinde, deci mama va împodobi bradul online. Atmosfera va fi cu adevărat de basm, pentru că acum chiar nu ai cum să-l vezi pe Moș Crăciun fizic, pentru că este bătrân, deci s-ar putea îmbolnăvi.

Va suna cineva și-ți va aduce darurile la ușă, că le-ai comandat online. Nu-l vei vedea de frică să nu te îmbolnăvești, deci poți să-ți imaginezi că e ren.

Nu te vei mai înghesui în hypermarket (în sfârșit!!) dar tot vei umple burta, că ești român, la masa plină cu telefoane și tablete, cu toată familia live pe Zoom.

Colindele nu se vor mai auzi la ușă, iar dacă se vor auzi, acum ai un bun motiv să nu deschizi.

Afară nu va ninge, dar nu va fi o problemă, oricum nu vom avea voie să ieșim din case și, până când vom avea voie să ieșim, va ninge.

La unii o să ningă în casă, că după Firea, dezastru termic.

Firea o să fie tot la primărie, că e de oțel și o să se agațe de Nicușor, când pleacă acasă, să o tragă cu sania. Pe asfaltul pus în grabă în ultimii ani, din Fondul de Rezervă al Guvernului, ca să câștige primarii PSD.

Târgul de Crăciun o să-l facă cei care ies să-și arate mașinile de lux în Piața Constituției. Va fi târg în adevăratul sens al cuvântului, că le vor vinde, ca să aibă mâncare de Crăciun.

Luminițele de Crăciun le vom vedea la celălalt Crăciun. Care va fi în 2023, că în 2021 nu vor mai fi bani, iar în 2022 vom plăti împrumuturile făcute în 2020.

Nicușor o să facă patinoar pe Dâmbovița din puțina apă care va rămâne după ce oamenii vor goli, prevăzători, Lacul Morii, de teamă că în 2021 și apa va fi pe mulți bani.

Vom cânta toți O Brad Frumos, la cățel, care va sta drepți pentru această ocazie solemnă și se va întreba, ca de obicei, cu ce poate fi de ajutor.

Brazii vor crește încântați în păduri, că problema pe această planetă suntem noi, oamenii, nu virusul.

Apoi va veni Revelionul. Când vom ieși în balcoane ca să spunem toți ce părere avem despre 2020 și ce speranțe ne punem în 2021.

O să ne punem speranțele în 2021 și apoi o să intrăm înapoi în case.

Va suna telefonul. Iohannis ne va spune prin RO ALERT că ziua de 6 decembrie încă nu s-a terminat și mai avem timp să ieșim la vot.

Vom ieși la vot, că noi facem tot ce spune Iohannis, apoi se vor deschide școlile.  Se vor închide la loc, că ne e frică de curent și apoi vom boli. Că vine Valentine’s Day și iubirea e boală grea.

Și uite-așa va trece și Crăciunul. Cu năzuințe, speranțe, împliniri. Speranța că totuși Fuego va face al său turneu de colinde! De la el a început totul!

 

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca