Doi tați sau două mame pentru un copil

Doi tați sau două mame pentru un copil

Am vrut să scriu acest subiect, de câteva zile. Ieri am văzut că a spus și Papa. Și asta chiar m-a determinat să scriu. De ce? Din cauza reacțiilor pe care le-am citit în rețelele sociale la adresa Papei! “Satana”, “M-ai dezamagit, Popo!” etc

Acest gen de reacții nu face decât să întărească stereotipul că ortodocșii sunt niște idioți înapoiați și, sincer, asta mă deranjează, pentru că și eu sunt ortodox. Așa cum mă deranjează când în Franța, unii cred că românii sunt fie cerșetori, fie hoți. Și eu sunt român, nu sunt cerșetor și nici hoț. Dar cei care insistă cu mesaje ca cele din primul paragraf arată că, de multe ori, stereotipurile au legătură cu realitatea.

Totuși nu vreau să judec nici ce spun ei.  Vreau să spun doar atât: Dumnezeu ne învață toleranța și iubirea. Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. Dumnezeu niciodată nu a chemat la luptă. Dumnezeu niciodată nu a incitat la ură. Și când a fost răstignit pe cruce, Hrisos a zis: Iartă-i Doamne, că nu știu ce fac. Iartă-i Doamne, că nu știu ce fac, pe cei care-i bătuseră piroane în mâini și picioare. A zis asta cu referire la cei care-i făceau rău. Cum poate un creștin ortodox să-l urască pe Papă sau să spună cuvinte urâte la adresa lui? Cum poate un creștin ortodox să urască un al semen de-al său, doar pentru că are o altă orientare sexuală? Mai este el cu adevărat creștin ortodox? Oameni purtând drapelul Crucii au pornit la cruciade, au ars femei pe rug….S-au apropiat de Dumnezeu când au făcut asta? Dumnezeu invită la toleranță și iubire. Deci?

Drapele cu Crucea flutură mulți. Adevărați sunt numai cei care o poartă. Iar să iubești și să fii bun e cel mai greu.

Și acum, alt unghi de abordare. Multe persoane care nu pot suporta ideea că un copil ar putea avea doi tați sau două mame, adică o familie în loc să stea la azil, iau pisici, le castrează/sterilizează și le țin în casă. Adică le răpesc pe vecie șansa de a avea o familie. Care ar însemna un partener sau parteneră, motan sau pisică și pui. De ce fac asta? Ca să le salveze. Ca să nu mai stea pe stradă, unde se pot îmbolnăvi și muri. Dar nu ar accepta în ruptul capului ca două persoane de același sex să aibă grijă de un copil, care la azil s-ar putea îmbolnăvi, ar putea fi abuzat, ar putea muri. Ce înseamnă familie? Mama singură cu copil este familie? Da. Bunica și copilul sunt familie? Da. Mama și o mătușă sunt familie? Da. Două mame care se iubesc de ce nu sunt familie? Doi tați care se iubesc de ce nu sunt familie? Tu ești familie pentru pisica ta? :)) Dacă crezi asta, trebuie neapărat să faci un consult psihiatric. Dacă mai spui și că ești mama pisicii și chiar crezi asta, consultul psihiatric s-ar putea să vină prea târziu. Bine, tu ești mama pisicii. 🙂 Dar un copil nu poate să aibă două mame? Oameni? Nu poate, dar un animal castrat de om poate să aibă mamă un om. Omul care l-a castrat poate să-i fie mamă.

Părerea mea: cei care se ridică împotriva familiei cu doi tați sau două mame, ar trebui să lase jos Drapelul Crucii. Sau să-l fluture în continuare dacă este singurul mod în care își pot alimenta histrionismul. Și arăta neputința.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca