Ce cred eu

Ce cred eu

Cred că deocamdată discuțiile dacă cifrele sunt reale sau nu sunt, oamenii mor sau nu de COVID sunt inutile.

În acest moment, de aceea am folosit cuvântul deocamdată.

Suntem sub presiune, suntem sub atac, fie că numim atac simplul fapt că virusul își urmează misiunea biologică.

Acum nu se poate schimba nimic.

Nu se schimbă comandanții în timpul războiului.

Deci. Da, putem să ne enervăm, putem să nu credem. Gândiți-vă că sunteți soldați în tranșee. Suduiți comandanții. Dar nu puteți face nimic. Deasupra capetelor șuieră obuze. Nu puteți face nimic acum. Ce puteți face acum? Să supraviețuiți. Pentru că războiul se va termina.

Atunci vom ieși din tranșee și vom întreba comandanții cum ne-au condus.

Până atunci fii atent pe ce cheltui energie. Părerea mea este că ar trebuie să dai toată energia ta ca să supraviețuiești. Știi cum învingi inamicul în acest război. În două moduri:

  • dacă supraviețuiești fizic și mental
  • dacă îi ajuți și pe alții să supraviețuiască fizic și mental

Ca la război.

Dacă supraviețuiești așa cum am scris mai sus, ai câștigat războiul.

Vei fi uimit câte se vor întâmpla în era post-COVID (le voi anunța din timp pe blog)

Trebuie să te găsească întreg, sănătos, în primul rând mental

Deci stai liniștit. Totuși nu ești în tranșee, ești la tine acasă. Scad proviziile de hrană, vezi mai puțini oameni, e normal, e război.

Rezistă.

Se va termina.

Iar oamenii care vor ieși în tranșee, la finalul acestei perioade, vor avea mai multă putere, adică vor fi mai puternici și cu un rol mai puternic în societate, decât oamenii de dinainte de pandemie. Din două perspective:

  1. Coronavirusul ne va duce direct într-o lume care ar fi trebuit să apară mult mai târziu, într-o lume în care dispozitivele câștigă teren, într-o lume în care omul va fi chemat să ia decizii și să facă trecerea spre noua lume în care relația om-dispozitiv va fi foarte importantă. Citește aici.
  2. Coronavirusul ne va duce într-o lume în care participarea ta la actul guvernării va fi foarte importantă. Modul de guvernare se schimbă. Și tu vezi asta acum.

Nu te amorfiza.

Antrenează-te fizic și mental.

Ca să fii parte decidentă în lumea care te așteaptă după.

E nevoie de tine.

Rămâi în picioare.

Nu te îngrășa. Fizic și intelectual 🙂

Toți oamenii vor avea nevoie de tine.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca