Le și place să bage frica în noi

Le și place să bage frica în noi

Le place, le place…

Sunt niște oameni în uniforme care stau cu butoanele în față, exact cum ar sta cu butoanele valizei nucleare și spun: ce aș apăsa pe butoare, ce aș apăsa pe butoane…Să simt că am putere…Să simt că uniforma asta nu e pe degeaba…Că am putere, că am autoritate, că sunt cineva, că nu e numai o închipuire când mănânc burgerul și mă privesc cu admirație în oglindă…

Și atunci apasă pe butoane

Ce rost avea azi să primim mesaj prin RO ALERT? Era o primejdie iminentă? Ne păștea un cataclism? Nu, era o decizie care intrase în vigoare de la 12 noaptea, anunțată de toate presa, de toate site-urile, de toată lumea.

Mai avea rost să o transmiți și prin sistemul național de alertă?

Nu.

Cei care administrează RO ALERT sunt exact ca cei care sună la 112 pentru motive minore. Atunci o să sun și eu la 112 să spun că azi la APACA era cineva cu masca pe bărbie. A încălcat Marea Prevedere Care Face Parte Din Marele Cataclism!

Nu sunt de compătimit acești oameni?

Ce caută la butoane?

P.S. Sunt exact ca acei milițieni care erau extrem de fericiți astă-primăvară când patrulau pe lângă blocuri și ordonau, cu glas de stentor, prin megafoane, să stăm în case. Se simțeau importanți. Până la urmă nu de aceea au ales meseria asta?

Dar noi ce vină avem?

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca