Fotolii politice pătate cu sângele celor morți la ATI

Fotolii politice pătate cu sângele celor morți la ATI

Fotoliile politice câștigate la alegerile locale din toamna anului 2020 vor rămâne mereu în istorie ca fotolii pătate cu sângele morților la ATI. Cei care au câștigat aceste fotolii vor rămâne în istorie ca politicienii care și-au dobândit puterea pe baza sănătății și chiar a vieții oamenilor.

Ce ești dispus să faci ca să ajungi politician? Să calci pe cadavre este o expresie încetățenită. Dar ești dispus să calci și pe cadavre la propriu?

Asta înseamnă să faci politică, adică să reprezinți interesele oamenilor? Să-i îmbolnăvești să să-i omori?

Nu, nu asta înseamnă, iar faptul că s-a ajuns la asta în România, arată cât de departe se merge cu cinismul și ce sunt în stare să facă oamenii politici pentru putere și bani: să-și îmbolnăvească și să-și omoare propriii alegători. Pentru ce? Pentru binele personal.

Pe 13 septembrie am scris în articolul ‘‘Vrem asigurări că România nu va intra în lockdown după alegeri!” că, citez: ‘‘Vrem asigurări din partea guvernului că România nu va intra în lockdown după deschiderea școlilor și după alegeri! Israelul a anunțat că va intra în lockdown, de pe 18 septembrie, pentru că a ajuns la 4.000 de cazuri pe zi. Noi suntem aproape de 1.500, deci putem foarte ușor să ajungem și noi la 4.000. Vrem asigurări ferme că România nu va intra în lockdown dacă se va dubla sau tripla numărul de cazuri pe zi, vrem să știm la ce riscuri ne expunem pentru că trimitem copiii la școală și pentru că participăm la vot!”
Eram la 1.500 de cazuri pe zi. Era clar că dacă se deschid școlile, va crește numărul de cazuri. Cu toate acestea s-au deschis, ca să se dea impresia de normalitate, să avem impresia că trăim într-o societate normală, în care nu mai există primejdii și să ieșim din case la vot. Asta a fost. Am fost păcăliți. Scoți oamenii din casă, îi pui în primejdie, ca să-ți îndeplinești scopurile. Asta făceau bandiții, asta făceau interlopii. Politicienii ar trebui să fie cei care fac legile împotriva bandiților, politicienii ar trebui să fie cei care protejează cetățenii. La noi politicienii sacrifică cetățenii. Ca să aibă ei fotolii, ca să aibă ei privilegii. Fotolii pătate cu morți la ATI.
Mai departe, în timp ce s-au deschis școlile, țara era bătută în lung și în lat, în orașe, sate și comune, de grupuri de oameni care făceau campanie electorală. Ce făceau acești oameni? Opreau alți oameni peste tot și stăteau de vorbă cu ei, le dădeau materiale electorale. Toate materialele electorale au fost dezinfectate? Toate flyerele, toate hârtiile date oamenilor au fost dezinfectate? Am putea să ne oprim un minut să râdem, dacă nu ar fi dramatic. Oamenii de campanie foloseau toți măști conforme? Dar cei cu care interacționau? Robert Negoiță s-a îmbolnăvit de coronavirus în campanie și tot stafful lui de campanie la fel. Câți oameni au mai îmbolnăvit ei când au făcut campanie? Câți alți oameni, din alte echipe de campanie s-au îmbolnăvit de coronavirus și noi nu știm nimic, pentru că șeful lor nu a ajuns la spital, cum a ajuns Negoiță? Un subiect care nu a atras deloc, dar deloc atenția reporterilor, care sunt mai preocupați, acum, să vâneze oamenii care fac petreceri etc.
Coronavirusul a fost răspândit foarte mult în campania electorală, de echipele care făceau campanie! Și băteau țara în lung și în lat și făceau circuite turistice pentru viruși. Mulți oameni din echipele de campanie tineri au scăpat ușor, dar i-au făcut pe alții să scape mult mai greu. Și virusul acum zburdă extrem de vioi.
Rezervorul de virusuri s-a făcut în campania electorală și în școli. De ce se închid școlile unele după altele? Pentru că se depistează cazuri de coronavirus. Ce înseamnă asta? Că se creează focare noi, focare noi. Până când sunt depistate, explodează unele după altele. Școlile au devenit bombe epidemiologice, așa cum spuneam la Radio Constanța din 14 septembrie.
Toate acestea pentru ce? Acum școlile se închid. A meritat să ajungem aici ca să meargă copiii la școală? A meritat să meargă copiii o lună la școală, ca să stăm închiși pe urma o lună în case? Nu. Pentru că nu aceasta a fost miza. Miza au fost mațele care ghiorăiau de foame ale politicienilor. Aceasta a fost miza! Le ghiorăiau mațele de foame! Și atunci ne-au sacrificat pe noi. Ne-au îmbolnăvit și ne-au omorât. Mor oameni, dragii mei. Pentru ca politicienii să-și astâmpere foamea. E normal, dragii mei? Asta e schimbarea din România? Asta e România Educată? Nu e asta. Suntem mințiți, manipulați și înșelați. Iar acum, în premieră, îmbolnăviți și omorâți. Ce urmează? Ce mai aduce schimbarea?
Vă spun tot eu: foamea. Lockdown-ul în care vom intra, ca urmare a lăcomiei politicienilor care au sacrificat pentru propriile lor interese sănătatea și viețile oamenilor, va aduce foamea. Mulțumim, dragi politicieni români care ați candidat ca să ne reprezentați interesele.
P.S. Ecranul acela din centrul Bucureștiului care rulează imagini cu oameni care se sufocă cu ventilatoare la ATI, ar trebui să fie instalat în biroul fiecărui politician care și-a câștigat fotoliul în toamna anului 2020.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca