Rafila deschide lista parlamentarilor PSD

Rafila deschide lista parlamentarilor PSD

Deci despre asta e politica.

Ieși în față, devii popular, nu contează în ce domeniu și apoi ești propulsat pe liste.

Ca la Hollywood. Star system. Ai box office mare, poți să conduci națiunea.

Mai contează dacă ești și competent să conduci?

Rafila a fost una dintre cele mai competente voci pe durata pandemiei. Este epidemiolog. Ce va face el ca parlamentar? Va scăpa România de epidemii? Adică noi o să fim o epidemie continuă, în următorii patru ani? Și legile vor fi doar despre asta? Atunci să se pună toți medicii de la Matei Balș pe liste! Să facem din Parlament, ATI.

Este incredibil ce se întâmplă.

Politica a ajuns o bătate de joc. Un fel de Vocea României. Nu mai contează doctrina, nu mai contează competențele. Contează să fii vizibil în spațiul public, asta e prima condiție. Ce program politic are Rafila pentru români? Ce contează? A vorbit bine despre coronavirus, l-a făcut să râdă pe Marius Tucă, să deschidă lista parlamentarilor!

Dincolo de mutrele șocate al admiratorilor săi care erau de Dreapta, ceea ce mi se pare extrem de amuzant, fiecare mutră șocată de acest anunț dezvelește de fapt prostia proprietarului: care credea că în România, Binele e în Dreapta, iar Răul, în Stânga. Arată-ne cât ești de șocat, ca să ne dăm seama cât de precar intelectual ești.

Rafila este un tip excelent, de obicei intelectualii îmbrățișează doctrina de Stânga.

Dar care este programul său politic? De ce a fost pus pe liste? Doar pentru notorietate?

Atunci eu propun ca alegerile parlamentare să fie un show de talente transmis de ProTv sub denumirea Vocea Parlamentului, unde fiecare să arate ce știe să facă, infecție, magie din joben, dresaj canin, europarlamentarele să se numească Bruxelles – X, iar în locul localelor să se difuzeze Las Fierbinți.

Că asta a ajuns politica românească. Cine mai candidează?

Update: acum a sărit și PNL-ul. Orban: Locul lui Alexandru Rafila nu e în PSD. Cred că a luat o decizie greșită. Parcă e o haină, pe care vrea să o îmbrace fiecare. Partidele astea chiar nu au oameni.

Update 2: Orban acum se așteaptă ce, ca Rafila să zică, scuze și să treacă de la PSD la PNL? E fascinant ce se întâmplă :)) Și da, Iohannis a zis că nu vrea traseiști :))

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca