Numărul de cazuri va continua să crească

Numărul de cazuri va continua să crească

Și după ce se vor institui noi restricții și după ce va deveni masca obligatorie peste tot, pe toate străzile, numărul de cazuri va continua să crească.

Predicția mea este că vom ajunge la 20.000 în decembrie.

De ce?

Pentru că cei care ne conduc sunt incompetenți. Ludovic Orban a spus că vom asista la o scădere a numărului de cazuri peste 7-14 zile. Deși în Franța numărul de cazuri s-a triplat chiar și după ce au instituit obligativitatea măștii peste tot și au ajuns la 30.000.

Pe ce se bazează când spune că va scădea numărul de cazuri? Pe ce s-a bazat și când a spus să se deschidă școlile și să se organizeze alegeri. Pe nimic.

Noi nu avem oameni pregătiți să guverneze, nu avem bărbați de stat. Noi avem niște trepăduși oportuniști, care au dat din genunchi și din coate ca să ajungă la masa cu bucate. Când au ajuns la masa cu bucate a venit virusul. NU se așteptau la așa ceva, nu erau pregătiți pentru așa ceva. Ei nu pentru asta au venit la putere. Ei au venit la putere ca să mănânce ce vor, când vor și cât vor. Chiar și când a venit virusul, ei au continuat să facă asta: au deschis școlile, au organizat alegeri. Asta arată că încă nu au ieșit din logica care i-a condus atâția ani, ani în care s-au chinuit să ajungă în fotolii: logica lăcomiei și atât.

Guvernanților! E criză! E război afară, un război cu virusul! Treziți-vă! Nu mai e vorba să vă umpleți buzunarele, trebuie să ne apărați pe noi, cei care v-am pus acolo! Asta înseamnă guvernarea.

Guvernați!

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca