Am o singură întrebare pentru inteligenții națiunii

Am o singură întrebare pentru inteligenții națiunii

Și ei sunt mulți, sunt medici la DSP, sunt influențatori nervoși, sunt medici de la Balș, sunt mulți, mulți.

Nu le adresez întrebarea ironic, le-o adresez cât se poate de serios.

Autoritățile franceze au raportat azi 30.621 de noi infecții cu COVID-19 în ultimele 24 de ore.

30.621. În condițiile în care, în Franța, masca este obligatorie pe toate străzile, în toate orașele, în toate spațiile închise, de la 1 septembrie. Cu toate acestea, ei au ajuns la 10.000 de cazuri la jumătatea lunii septembrie, apoi la 20.000, apoi la 25.000 și acum, pe 16 octombrie, la 30.621.

Deși masca este obligatorie pe toate străzile, în toate orașele, în toate spațiile închise, de la 1 septembrie.

Care este explicația?

În orașele cu focare, cum este Marsilia, cafenelele și restaurantele s-au închis de pe 15 septembrie.

Cu toate acestea, cu toate că masca este obligatorie peste tot, numărul de cazuri s-a TRIPLAT într-o lună.

Care este explicația dragi oameni de știință, dragi medici, dragi cercetători, dragi specialiști?

Încă o dată nu întreb ironic. Și port mască. Dar aș vrea un răspuns

Pentru că după ce vom trece de indicele 3 de infectare, ne veți cere și nouă să purtăm masca peste tot, pe toate străzile, exact cum s-a întâmplat în Franța, la 1 septembrie. Apoi se va tripla și la noi numărul de infectări, ca în Franța? Apoi ne veți închide în case, de la ora 21, ca în Franța?

Există vreun om inteligent la butoane în România?

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca