Senatul francez nu-l lasă pe Macron să închidă oamenii în case

Senatul francez nu-l lasă pe Macron să închidă oamenii în case

Emanuel Macron a anunțat azi, așa cum scriam de ieri pe blog în articolul Nu vom mai avea voie sa iesim seara din case, că timp de cel putin o lună locuitorii din Paris, Lille, Rouen, Saint-Etienne, Toulouse, Lyon, Grenoble, Aix-en-Provence și Montpellier nu vor avea voie să iasă din casă DELOC între orele 21 și 6 dimineața. Asta o să aflați și din presă azi și mâine. Pentru că vom fi pregătiți pentru aceeași situație, aceeași decizie. În București sigur. Și în alte orașe din țară (în Franța sunt opt). Ceea ce nu veți afla din presa românească este că:

Înaintea anunțului lui Macron, tot azi, Senatul francez a adoptat un amendament care nu-i mai permite guvernului să închidă cluburile și barurile. De asemenea, prin același amendament, Senatul francez îi interzice guvernului să mai interzică manifestațiile de stradă. Deci Senatul le-a dat drept francezilor să iasă și să manifesteze în stradă chiar si in timpul starii de urgenta.  A votat asta înainte de anunțul lui Macron. Mesajul Senatului francez către guvern este: nu te mai lăsăm să faci ce vrei.

Au bon entendeur, salut! 🙂

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca