Ce se va întâmpla în perioada următoare?

Ce se va întâmpla în perioada următoare?

Vei fi prins ușor-ușor în laț și adus înapoi în grajd, după ce ai fost lăsat liber să zburzi, ca să votezi.

Exact așa cum cowboy-ii prind vitele cu lasso-ul și le trag încet-încet spre staul, așa se va întâmpla și cu tine.

Nu vei fi băgat din prima în staul, că te sperii.

Vei fi băgat încetul cu încetul, ca să nu strici laptele, că e nevoie de el în decembrie.

Restricțiile vor fi în cascadă, de la cele mai mici, spre altele, din ce în ce mai mari. Până când se va închide ușa staulului în spatele tău.

S-au închis restaurantele și cafenelele, acum se interzic nunțile și botezurile, încet-încet, pas cu pas se va interzice tot. Îți amintești de asta, că ai mai trecut o dată prin asta în primăvară. Mai întâi să nu ieși seara a fost o recomandare, s-a trecut într-un mod gentil lasso-ul pe sub gâtul vitei, ca să nu se sperie, apoi recomandarea a devenit restricție, apoi ceea ce era interzis doar seara a devenit restricție și pe timpul zilei. Mai ții minte? Pas cu pas. Așa e dusă vita în staul. Până s-a închis ușa în spatele ei.

Așa va fi și acum. Spre sfârșitul lunii va fi recomandat să nu ieși seara din casă, apoi asta va fi interdicție, există deja de ceva timp în Franța, nu? Apoi va deveni interdicție pe timpul zilei. Luna noiembrie va fi cea mai grea.

Mă întreb și încerc să mă pun în pielea celor care sunt plătiți sau profită de pe spinarea actualului guvern, fie că sunt ONG-uri sau jurnaliști. Oare cum vă simțiți? Oare cum vă simțiți seara sau dimineața când vă uitați in oglindă? Cum vă simțiți după ce ați bătut în tobe ca să se deschidă școlile și să se organizeze alegeri, ceea ce ne-a adus în lockdown, iar voi ați știut de la început că ne va aduce în lockdown? Ați știut de la început că se va întâmpla asta, dacă organizați alegeri, dacă se deschid școlile. Cum vă simțiți acum? Vă uitați la buzunarele umflate, dar întrebarea mea este cum vă simțiți?

Cum e să bagi un popor în pușcărie pentru bani? Cum e, dragi influențatori de Dreapta?

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca