Ce aveți cu ortodocșii?

Ce aveți cu ortodocșii?

Ce nu vă place la ei? Că sunt proști? Nu sunt toți proști, sunt oameni și oameni, ca peste tot. Eu sunt ortodox.

Că nu respectă reguli? La ce reguli vă referiți? Țara e condusă de un vice-prim-ministru care minte în CV de 20 de ani că a absolvit un Master și de fapt nu l-a absolvit. Și coordonează, printre altele, Ministerul Justiției, care ar trebui să ne arate adevărul. De ce nu a terminat Masterul? Nu a făcut dizertația. Studenții care fac lucrări de licență și de dizertație, știu cât de greu este să le faci. Știu că uneori îți vine să iei câmpii și să arunci lucrarea pe geam și să găsești alte modalități de a reuși în viață. Niciunul nu a făcut asta. Toți au strâns din dinți și au trecut hopul. Sunt mândru de ei. Și dezgustat de cei care au ales alte modalități de a reuși în viață.

Ce reguli nu respectă ortodocșii? Pentru ortodocși e păcat să minți, deci mulți dintre ei sunt atenți să nu facă asta, e păcat să înșeli etc etc. Pentru ceilalți, nu. Ceilalți se folosesc din minciună și se pare că le merge bine. Până la un punct. Punctul adevărului. Deci poate acesta e răspunsul la prigoana ortodocșilor. Cei sinceri, cei care cred în Dumnezeu, le stau în cale celor care nu cred în nimic.

Poate asta trebuie să ajungă România: țara în care te culci cu cine trebuie și ajungi unde trebuie, țara unde minți și câștigi, țara unde cei care muncesc sunt proști, iar cei care profită de pe urma muncii lor, deștepți.

Nu asta e România?

Asta ne arătați în fiecare zi, dragi guvernanți: că nu e bine să crezi în Dumnezeu, ci să crezi numai în bani și putere, prin orice mijloace, că ești prost dacă muncești și iei diploma pe merit, pentru că reușesc cei care falsifică diplome și cv-uri, de la nivel de BAC, până la nivel de Master, că ești prost în general dacă încerci să fii competent, pentru că asta nu contează deloc: la noi contează numai pilele și relațiile, iar acestea se construiesc în pat sau prin înțelegeri care fraudează legile, respectiv prin furturi masive, în general, prin infracțiuni.

Am înțeles, dragi guvernanți, vouă nu vă plac cei care cred în Dumnezeu, pentru că vă plac cei care cred în Infractori. Să-i mai numim și Interlopi? Icoana voastră e infracțiunea. Rugăciunea voastră e să nu fiți prinși. Darul este banul. Biserica, orice încăpere luxoasă, cu fotoliu și secretară sau secretar, după caz (există și excepții).

Nu gândim la fel. Noi am fost aici înaintea voastră. În alte vremuri. Pe vremea când trăiam din ceea ce culegeam și din ceea ce păstoream. Acolo era mai greu să fii infractor, că dacă nu strângeai fânul, mureai de foame, iar dacă furai munca altuia, plăteai. Dar oamenii nu prea furau, că le era frică de Dumnezeu. Așa se și numeau: oameni cu frica lui Dumnezeu.

Poate acesta este încă un motiv pentru care îi atacați pe cei care cred în Dumnezeu. Sunt toleranți și iubesc aproapele. Deci puteți fuma și bea în birou, în timpul serviciului, nu veți păți nimic.

Noi nu vă vom face nimic. Dar asta nu înseamnă că veți învinge.

Binele învinge. Iubirea învinge. Bunătatea învinge. Sună patetic, dar e adevărat 🙂

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca