Ar trebui să ridicăm nivelul îngrijirilor medicale, nu nivelul restricțiilor!

Ar trebui să ridicăm nivelul îngrijirilor medicale, nu nivelul restricțiilor!

Tratamentul care l-a pus în picioare pe Trump în 24 de ore, respectiv cockteilul de anticorpi sintetici, era blocat în România de 2 luni, din cauza birocrației. Abia acum începe să fie folosit la Matei Balș.

Deși nu este niciun termen de comparație între gripă și coronavirus, este ca și cum, în loc să administrăm antiviralele potrivite, ne închidem în case când facem gripă. Asta e mentalitate preistorică. Haideți să ne concentrăm pe ridicarea calității actului medical, ca să scadă mortalitatea și consecințele grave ale coronavirusului și să nu mai fie nevoie să stăm așa de speriați! Francezii au peste 20.000 de cazuri pe zi și poartă mască peste tot de la 1 septembrie. Britanicii au peste 13,000 de cazuri pe zi, italienii peste 5.000, olandezii peste 5.000, belgienii peste 5.000 (comparăm populația Belgiei cu cea a României?), polonezii peste 4.000, cehii peste 4.500 (la 10 milioane de locuitori!!) sursa și niciunde nu se vorbește despre lockdown. Nu se mai privesc cifrele așa cum se priveau astă-primăvară.

Haideți să ne concentrăm pe tratament, apar tratamente noi care te pun pe picioare mai repede, tratamentul popularizat de Trump (la cei 75 de ani ai săi) este superior Remdesivirului, o spun chiar medicii de la Matei Balș. Haideți să devină și coronavirusul o boală tratabilă.

Cum a fost posibil să stea blocat un tratament care putea salva vieți, cel care l-a salvat pe Trump, timp de două luni, din cauza birocrației din România? Câți oameni au murit în două luni, câte vieți se puteau salva?

Închidem restaurantele și cafenenele și ținem tratamentul în sertar 2 luni.

Nu e bătaie de joc?

Sau încă mai are cineva de câștigat din frică și nu vrea să termine cu ea?

COVID 19 devine o boală tratabilă.

De ce nu vrea și România să o trateze?

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca