Dați drumul pelerinilor la Sfânta Parascheva!

Dați drumul pelerinilor la Sfânta Parascheva!

Am fost suficient de speriați că să credem că nu trebuie să mergem la Sfânta Slujbă a Învierii.

Am fost suficient de speriați ca să vă credem și să nu mai credem.

Erau 300 de cazuri pe zi.

La 1.500 de cazuri pe zi, nu ați avut nimic împotrivă să ne urcăm în mașini, autobuze, să ne încolonăm la cozi la secțiile de votare și să votăm cu ștampile care nu erau dezinfectate la o oră, ci nu erau dezinfectate niciodată. Atunci nu era absolut nicio problema. Ca și cum ai merge să cumperi pâine, spune Iohannis. Dar dacă atingi plexiglasul așezat peste o Sfântă, ești în pericol de moarte.

Măi, guvernanților

Voi sunteți guvernanții tuturor și ai celor care cred și ai celor care nu cred în Dumnezeu. Sunteți guvernanții tuturor și ai celor inteligenți și ai celor care nu sunt inteligenți. Nu mi-e clar dacă vă încadrați în prima sau în a doua categorie. Dar încercați, vă rog, să ne arătați că vă încadrați în prima. Nu ne mai arătați limitele inteligenței voastre. V-ați făcut suficient de râs astă-primăvară când v-ați speriat atât de rău, încât ați luat o mulțime de măsuri prostești care semănau mai mult cu fuga sub plapumă, decât cu guvernarea unei țări, v-ați făcut suficient de râs astă-toamnă, când ne-ați arătat cât sunteți de lacomi după putere, mai exact cât de mare este lăcomia, mult mai mare decât grija pentru sănătatea oamenilor care v-au ales și pe spinarea cărora trăiți. Acum arătați-ne și că aveți credință. Pentru că dacă nu sunteți inteligenți, dacă sunteți foarte lacomi și nu aveți nici măcar credință, credință în bine și bunătate, nu aveți nimic. NU există niciun motiv pentru care să fiți acolo, în fotoliile în care stați și să mă conduceți pe mine.

Arătați credință, arătați toleranță. Găsiți soluții, în loc să asmuțiți presa și influențatorii. Pe cine? Pe niște oameni care caută alinare. Care au nevoie de ajutor. Că asta sunt oamenii care merg în pelerinaj la Moaștele Sfintei Parascheva. Pe ei îi loviți? Lor le întoarceți spatele? Da, ei nu au bani, da, ei nu au legături în străinătate și nu sunt străini, lucru pentru care ne cerem toți scuze.

Iertați-ne.

Iertați-ne că nu avem bani și că nu suntem străini.

Și fiți toleranți.

Nu vă convine că se dezinfectează la o oră? Dezinfectați mai des. Nu e suficient? Puneți dezinfectante la intrarea și la ieșirea de la raclă, să le folosească oamenii. Nu e suficient? Dați-le măști celor care nu au, pelerinajul e în aer liber, racla poate fi pusă în aer liber.

Nu e suficient? E prea mult de făcut?

Iohannis, du-te la Iași. Stai la ieșirea de la Sfintele Moaște 5 minute. Hai, că nu mai plouă, deci nu răcești. Stai 5 minute acolo. Uită-te la fețele oamenilor care ies de la raclă. Uită-te la zâmbetul și la lumina de pe fața lor. Și îți vei da seama că merită și dezinfectantul și măștile și toate măsurile care arată grijă pentru ei. Știi de ce? Pentru că ei nu sunt ce crezi tu, ei nu merg numai ca să ceară ajutor. Ei merg și ca să mulțumească. Ei merg și ca să fie pur și simplu alături de Sfânta a cărei zi se sărbătorește acum. Ei sunt oamenii care rămân. Ei sunt oamenii care rămân alături de neam, de oamenii care au murit aici, de cei care au suferit aici, de cei care s-au sacrificat aici pentru ei. Ei sunt neamul, măi Iohannis.

Du-te la Iași. Ca să te mai suporte neamul.

P.S. Știe cineva dacă s-a anulat pelerinajul de la Compostela? Că în Spania sunt de 10 ori mai multe cazuri decât în România.

Doamne Ajută!

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca