Suntem sub regim trumpian

Suntem sub regim trumpian

Și noi avem un lider autoritar, care este deținătorul Adevărului Absolut. Și el, ca Trump, inventează inamici cu care se luptă, ca să ne țină sub control, ca să aibă puterea absolută. Trump a inventat China, Iohannis inventează PSD-ul. E adevărat că PSD-ul este un partid cu enorm de multe păcate, la fel de adevărat cum este și faptul că în China este un regim totalitar. Dar nu China este sursa problemelor americane, așa cum nu PSD-ul este sursa problemelor României. Sau este? Dacă este, toată clasa politică românească trebuie rasă de pe fața pământului, pentru că toate partidele care au guvernat și guvernează s-au tras și se trag din PSD. PNL se numește PNL dar ascunde în el PD-L-ul, care era o jumătate ruptă din PSD fuzionată cu o aripă a liberalilor fugiți din PNL (aripa Stolojan), ca să primească o literă L în plus și să uităm că e PSD și care, apoi, a fuzionat cu PNL, iar PNL a șters toate urmele, ca să uităm că un Partid Liberal a înghițit jumătate dintr-un Partid Social Democrat, ceea ce nu se mai întâmplă niciunde în lumea asta! Este ca și cum ar fuziona Partidul Democrat cu cel Republican în SUA! Dar la noi se poate și s-au șters urmele. S-au șters, dar se mai văd, că Raluca Turcan e viceprim-ministru și Raluca Turcan vine din PD-L, adică din PSD, adică acum PSD-ul e la guvernare. Vă place cum sunteți manipulați?

A apărut un partid nou pe piață, USR, care a fost injectat rapid cu PLUS, un partid creat de Iohannis, care și-a adus premier de la Bruxelles, pe Cioloș. Iohannis, la rândul lui, care a făcut parte din alianța USL, perioadă în care a fost la guvernare alături de PSD, pentru că alianța USL era compusă din PNL și PSD și a guvernat România ani buni. Iar Iohannis era prieten cu Ponta, președintele PSD. La un moment-dat, chiar se discuta ca Iohannis să devină premierul României, în guvernul PNL-PSD. Dar nu a putut din cauza președintelui PNL, ambițios de atunci, Crin Antonescu. Care voia să devină președintele României, apoi din motive necunoscute nouă, așa cum nu știm de ce Emil Constantinescu a refuzat să mai candideze pentru al doilea mandat, Crin Antonescu s-a retras din cursa electorală și a fost înlocuit de sprintenul Iohannis. Care și-a luat revanșa pentru că nu a ajuns premier și a ajuns președinte. Și-a luat revanșa fizic, că tot e profesor de fizică. Acum marele lui dușman e PSD-ul, așa cum pentru SUA marele dușman e China, dar numai retoric, pentru că China este, pe lângă cel mai mare dușman, cel mai mare creditor al Statelor Unite, adică acum ceva ani, când Statele Unite erau în pragul falimentului, iar Congresul American a votat o lege care să ridice plafonul maxim de îndatorare, tot China a împrumutat Statele Unite. Cu sume imense, care au salvat SUA de la faliment, iar SUA nu a dat încă banii înapoi.

Așa se face politica, dar cea adevărată, nu cea retorică, pe care o înghițim noi.

E normal ca Iohannis să încerce să profite de criza coronavirusului, care îi dă puteri absolute și de frica noastră și să inventeze dușmani politici, ca să justifice acțiunile menite a-i aduce toată puterea posibilă și imposibilă. Asta face un politician. Își face vilă și apoi aduce toată familia. Și le face tuturor vile. Este normal să încerce să organizeze alegeri în timp de pandemie, pentru că atunci stă acasă electoratul PSD mai în vârstă, ies numai tinerii și are șansa nesperată să pună pe cine vrea el, unde vrea el. Este normal că inventeze un dușman, că atunci primește voturi negative, împotriva dușmanului, că ce a făcut el ca să-l votezi? S-a bătut pentru independența Justiției, ceea ce ne face să ne întrebăm de ce acum, când justiția e liberă nu se mai anchetează niciun politician?

Deci este de înțeles că încearcă, ca un politician ce este, să ia cât mai multă putere. Nu are voie, însă, două lucruri:

  1. Să calce în picioare democrația din România și să reinstituie un regim totalitar. Deși tentația e mare și are mijloacele, iar oile sunt prea speriate ca să mai gândească, nu are voie să facă asta.
  2. Să îmbolnăvească și să omoare oameni pentru scopurile sale politice. S-a născut, a crescut și a fost educat pe vremea lui Ceaușescu. Dar ceea ce făcea Ceaușescu nu era bine, Iohannis. El ne înfometa și ne ținea în frig ca să facă ceea ce credea el că e bine, plata datoriei externe. Tu ne îmbolnăvești și ne și omori, ca să faci ce crezi tu că e bine, exterminarea aripii PSD din care s-a rupt PD-ul, devenit PD-L, că așa cred cei de la PD-L care au fuzionat cu PNL și conduc și guvernul: că aripa PSD de care s-au rupt ei, ar trebui să dispară. Și să rămână numai latura PD, devenită PD-L și fuzionată discret cu PNL-ul (mereu m-am întrebat de ce PNL a șters orice urmă a fuziunii cu PD, devenit PD-L? Nicio literă, nimic….PD, când a absorbit o aripă a PNL, a adăugat un L și a devenit PD-L, acum, când fuzionează Pro România cu ALDE, se va numi Social-Liberal – deși așa cum am spus, este ca și cum ar fuziona Republicanii și Democrații, dar la noi în sat nu contează – mă întreb, așadar, de ce a fuzionat atât de discret PNL-ul, cu o aripă extrem de puternică a PSD-ului condusă la vremea respectivă de Petre Roman, Traian Băsescu și Vasile Blaga? Ca să uităm, că mare bucată din PNL este, de fapt, PSD? Și să nu înțelegem de ce Traian Băsescu a făcut blat în campania asta cu Ludovic Orban și își permitea să-i vorbească de sus? Păi Raluca Turcan este omul politic născut și crescut de Traian Băsescu la PD-L, partidul rupt din PSD (desigur, a avut o contribuție la nașterea Ralucăi Turcan și Stolojan, dar nu comentăm asta).

Deci, foarte complicată politica, nu? Hai, prostănacilor, luptați-vă cu PSD! Care, PSD, de unde?

Eu mai am o singură dorință: să câștige Joe Biden și Democrații alegerile americane. Și să revină democrația. Atât în SUA cât și în România, că România copiază la indigo ce se întâmplă peste Ocean.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca