Trec stoluri de păsări albe pe cer….

Trec stoluri de păsări albe pe cer….

Așa a fost ziua de azi în mass-media. Numai mesaje soporifice, numai mesaje pentru a ne adormi, numai mesaje pentru a uita că există COVID 19 și a ieși mâine la vot.

Azi a fost ziua Diazepam.

Am primit toți Diazepam, coronavirusul a dispărut pentru o zi. Am fost injectați toți cu morfină, ca să ieșim mâine pe străzi, tranchilizați și să-i ducem la ciolan.

Unul dintre candidați scria astăzi pe Facebook: ce greu trece ziua de azi! Mă întreb dacă pentru el trece greu ziua de azi, pentru că este nerăbdător să înceapă să lucreze pentru cei care l-au ales sau pentru că este nerăbdător să se vadă în birou, cu stiloul din care curg milioane de euro?

Sigur, sunt convins că abia așteaptă să înceapă să lucreze. Toată lumea din România așteaptă dintotdeauna, cu nerăbdare, ziua de de luni, ca să înceapă să lucreze.

O să mai fie stoluri de păsări albe pe cer și mâine, ca să votăm fără să ne fie frică (și Stânga și Dreapta ar vrea să iasă oameni la vot, dar din categorii de vârstă diferite), apoi vor dispărea păsările albe și televiziunile vor arunca iar tone de frică.

Cam așa au decurs lucrurile. În primăvară turma a fost închisă în staul, vara a fost plimbată pe tăpșane, să pască și să se simtă bine la soare, ca să se lase mulsă la toamnă.

Ghiciți voi în moment suntem.

Eu sunt mirat ce ușor ne lăsăm mulși, dar nu suntem noi fanii Mioriței?

P.S. În Franța circulă mesajul de mai sus (cu cocoșul și oile). În Marsilia, primarul a anunțat că Poliția Locală nu va sancționa restaurantele și barurile care nu și-au închis porțile, așa cum a cerut guvernul. Da, dar în Marsilia s-a compus Marseilleza. Noi încă ne invităm unii pe alții să ne deșteptăm.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca