Virusul suferă mutații care îl fac să treacă de mască

Virusul suferă mutații care îl fac să treacă de mască

Covid-19 a devenit mai contagios în urma unei mutații, arată cel mai mare studiu genetic realizat în Statele Unite citat Fox News și de ziarul Telegraph din Marea Britanie. Cercetătorii au studiat 5.087 secvențe din genomul coronavirusului, din luna martie până în prezent. Una dintre concluziile studiului este că oamenii infectați au mai multe cantități de virus în căile respiratorii, ceea ce ajută virusul să se răspândească mai ușor. Este mai contagios, dar nu este mai ucigaș.

David Morens, virusolog la Institutul Național al Alergiilor și al Bolilor Infecțioase (NIAD), care este și senior adviser al lui Anthony Fauci, director al NIAD și responsabil al politicilor americane de răspuns la COVID – 19 a spus, pentru Washington Post, că rezultatele studiului arată că virusul a învățat, prin mutații, să răspundă la politicile umane de răspuns prin intermediul măștilor și al spălării mâinilor: “Purtăm măști, ne spălăm mâinile, facem toate aceste gesturi-barieră, dar studiile și statisticile arată că virusul, prin faptul că devine din ce în ce mai contagios, este din ce în ce mai bun în fața acestor bariere”.

Articolul și studiul pot fi consultate aici

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca