Ce va fi de luni?

Ce va fi de luni?

Coronavirus: Rafila spune că cifrele de săptămâna aceasta sunt identice cu cele de săptămâna trecută: ”Sunt cifre similare cu cele de săptămâna trecută, aproape identice. Atunci, miercuri, a fost vârf, acum, miercuri a fost vârf. Apoi au urmat zile cu peste 1.600, exact ca acum”. Sunt cifre reale sau sunt copy/paste? Vom vedea de luni.

Bani: vor dispărea banii. Acum au fost bani pe piață, fie și numai pentru că echipele de campanie se deplasau. Glumesc. Dar campania a stors sume imense de bani de la companii, sub formă de contribuții pentru propaganda politică, fie că a fost vorba de flyere, de deplasări sau de clipuri electorale. După acest uriaș efort, va urma un moment de respiro. Banii, ca valurile unui ocean, au cotropit plaja. Apoi se vor întoarce în ocean. Va urma o lună fără bani. Până în noiembrie, când iar se vor stoarce.

Copii: copiii au fost sacrificați. Cum, vom vedea de luni. Construcția de paie pe care au fost urcați se va clătina și se va prăbuși

Va bate vântul în sat. Noi suntem satul. Va bate vântul, vin alegerile americane. Trump a spus că nu va face transferul de putere în mod pașnic. Va bate vântul. Și la noi în sat.

Tu. Vei descoperi că nu mai ești important deloc. Se va demonta scena, se vor lua scaunele, va dispărea tot. Vei descoperi că teatrul s-a terminat și că nu contezi. Te mai poți plimba, cum se plimbă copiii pe locul unde a fost cortul unui circ, ca să îți amintești unde a fost menajeria, unde au fost corturile actorilor. Cei care au fost lângă tine și te-au bătut pe umăr vor pleca la loc, la Snagov. Iar alegătorul va descoperi, din nou, că nu a contat deloc.

Va veni toamna. De luni va veni. Dar noi vom simți o toamnă indiană, pentru că urmează alegeri în decembrie. Apoi chiar va veni iarna.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca