Este doar o etapă

Este doar o etapă

Acum ne uităm la epidemia de coronavirus și pare fără sfârșit. Așteptam să se termine când am ieșit din case, nu s-a terminat, așteptam să se termine când vine vara, nu s-a terminat, așteptam să se termine când vine toamna, nu s-a terminat. Pare fără sfârșit.

Nu trebuie să uităm un lucru foarte important: este doar o etapă. Chiar dacă acum pare fără sfârșit, este doar o etapă. Se va termina.

Și, până când se termina, nu trebuie să uităm un lucru important: să fim buni, să fim toleranți, să fim înțelegători, să iubim.

Să ne amintim totuși ce ne-a făcut frica astă-primăvară. Ne-a făcut să amânăm sau să oprim total multe lucruri bune. Și….A fost inutilă. Dar a reușit să oprească multe lucruri bune, adică bunătatea, să oprească și să blocheze multe sentimente pozitive între oameni. Cam asta face teama. Blochează, oprește.

Deci. Să ne amintim că este doar o etapă. Chiar dacă pare fără sfârșit.

Va trece.

Și va fi bine.

Până atunci, să fim buni, să iubim (unde iubirea nu înseamnă neapărat cea romantică, ci dragul de oameni), să avem grijă de ceea ce este mai important, singurul lucru care rămâne alături de noi, aici, oricând, oriunde și în orice situație.

Iar după ploaie, va veni soare.

Am scris acest articol inspirat de predica Părintelui Liviu Nechita de la Biserica Icoanei, care a amintit, în Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci, care este semnificația Crucii.

Doamne Ajută.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca