Despre Restaurantul Pescăruș și Adrian Dinicu

Despre Restaurantul Pescăruș și Adrian Dinicu

În primul rând, acesta nu este un articol publicitar. Articolele publicitare, dacă le voi scrie vreodată, le voi semnala cu litera (P) în fața titlului, conform Cartei Etice a Rețelelor Sociale, al cărei autor sunt.

La terasa Restaurantului Pescăruș mi-am scris ultima carte, Manual de Jurnalism, în 2015, am venit prima oară pentru că au pește de captură, nu de cultură, dar nu acesta este motivul pentru care revin în fiecare zi.

Restaurantul face parte din rețeaua Out for food, deci aș putea să merg la orice restaurant din rețea, la City Grill, la Hanul lui Manuc, la Hanul Berarilor, la Trattoria Buongiorno. Dar eu vin la Pescăruș. De ce?

Pentru că dincolo de calitatea mâncării, gustul unui loc este dat de oameni. Mâncarea este cultură. Ea este formată din multe ingrediente. Pentru mine sunt foarte importanți oamenii. Iar la Pescăruș există oameni de excepție și acesta este motivul pentru care am revenit și revin mereu. Un astfel de om este Adrian Dinicu. Pentru că vin aici de mult timp, îl știu de mult timp. Știți care este întruchiparea luxului și a eleganței? Și asta nu înseamnă îmbrăcăminte. Adrian Dinicu s-a specializat de-a lungul timpului și este un excelent somelier, deci beau vinurile pe care mi le recomandă, este un fin gurmand, deci poate recomanda o combinație reușită de feluri, este un om cu bun gust, suflet bun și foarte mult bun simț.

Eu, pentru că sunt un consumator de diverse feluri de mâncare în mai multe țări, pot să fac o comparație și între România și Franța. La Restaurant Pescăruș este mai bine decât la restaurantele din Nisa. Asta pentru că, de-a lungul timpului Adrian Dinicu a ajuns manager și veghează pentru ca ceea ce făcea el, să fie normă de lucru în tot restaurantul.

Părerea mea este că firma restaurantului ar trebui să fie: Restaurant Pescăruș, by Adrian Dinicu.

Sper că asta se va întâmpla într-o zi. Până atunci eu am scris acest articol, care înseamnă că-mi scot pălăria.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca