OMS anunță că ne vom îmbolnăvi toți de coronavirus

OMS anunță că ne vom îmbolnăvi toți de coronavirus

OMS a anunțat azi că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu Covid-19.

Să spui că ne vom îmbolnăvi toți, înseamnă să spui, cu mare cinism, că foarte mulți oameni vor muri și asta e, nu avem ce face.

Dacă noi oamenii, care spunem că suntem pe cea mai înaltă treaptă pe scara evoluției, nu putem dovedi un virus, asta nu înseamnă că de fapt nu suntem atât de sus și de puternici pe cât credem?

S-a știut de la început că se va ajunge aici. Dar nu ni s-a spus.

Asta arată cât de mici suntem în raport cu politicile instituțiilor globale. Suntem ca niște hamsteri. Care alergăm pe o roată, fără niciun rost, apoi ni se dă o altă roată și tot așa.

Hamsterul crede că scapă de moarte pentru că aleargă pe roată. De fapt, nu scapă, dar nu are cum să știe asta, pentru că nu e informat, nu știe nimic din ce se petrece în exteriorul cuștii, nu i se permite să iasă din cușcă.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca