Vreți să vedeți cum se joacă bridge?

Vreți să vedeți cum se joacă bridge?

Pe 5 iunie 2020 scriam: Dana Budeanu taie și spânzură și … nu i se întâmplă nimic. Îl atacă pe Radu Tudor, adică dă și în military și nu i se întâmplă nimic (care e cu PSD, tabără cu care ea, chipurile ține). Asta înseamnă un singur lucru: că are protecție. Și mai înseamnă ceva: că deja s-a căzut la pace pentru Primăria Capitalei. Și pentru cine îi va urma lui Iohannis.

Pe 17 august am scris: Pe Nicușor Dan nu-l vrea nimeni primarul Capitalei (nu poate fi controlat, e imprevizibil, și-a dat demisia din USR, nu e soldat de partid, deci a fost scos la înaintare ca imagine, nu ca rezultat). Am mai scris despre asta. La Capitală s-a făcut un troc de când a candidat Dăncilă ca să câștige Iohannis alegerile. Și hop, s-a băgat Băsescu. Imprevizibil. Și hop, a fost scos.

Cum a fost scos Băsescu?

Tot pe 17 august am scris: Dar prin fotografia publicată azi, ea (Firea, n.m.) a lovit zdravăn în Băsescu. Petre Roman a fost șeful partidului care l-a lansat pe Traian Băsescu, Traian Băsescu a fost Ministrul Transporturilor în guvernul condus de Petre Roman și a pus la dispoziția minerilor garnituri de tren gratuite ca să vină la București. Traian Băsescu a fost șeful de campanie al lui Petre Roman, când acesta a candidat la președinție. Petre Roman este kryptonita lui Băsescu-Superman. Și Firea i-a arătat lui Băsescu că o are. Kryptonita. Postarea publică a fotografiei a fost cu bătaie spre Băsescu. Petre Roman știe numărul, culoarea și situațiile rușinoase în care și-a folosit Băsescu lenjeria. Prin postarea fotografiei, Firea îl anunță pe Băsescu că a fost scos din joc de când a intrat, adică de când și-a depus candidatura. Dacă Băsescu va continua și va continua cu siguranță, din orgoliu, dar dacă va continua să joace la victorie, iar acest lucru este sub semnul întrebării, vom afla despre Băsescu ceea ce nu credeam a afla vreodată, atât de multe, încât probabil va rămâne pe veci la București, dar într-un loc împrejmuit.

Pe 21 august am scris: Vechi versus nou în serviciile secrete. Cam aceasta ar fi bătălia de la Primăria Capitalei. Cine va câștiga?

Și acum să vedem jocul de bridge. Nicușor Dan, așa cum am scris pe 17 august, nu e dorit de nimeni la Primăria Capitalei. El a fost introdus in competiție ca să fie. Rezultatul alegerilor de la Primăria Capitalei a fost decis atunci când a candidat Dăncilă ca să iasă Iohannis. De aceea are protecție Dana Budeanu, așa cum scriam pe 5 iunie. Are mai multe misiuni. Zilele acestea s-a văzut prima: l-a pocnit pe Nicușor Dan, ca să se respecte înțelegerea făcută la alegerile prezidențiale. Aștepta la cotitură (că înregistrarea e veche) 🙂 Și a fost protejată, ca să poată să stea la cotitură 🙂 A fost chemată la Gâdea, exact înainte de înregistrare, ca să fie ridicată și să șuteze puternic peste fileu. Deci Nicușor Dan pleacă, oricum n-a fost. În scenă a intrat Traian Băsescu. El a intrat la negocieri. Și tot negociază. Nu știu dacă ați văzut, zilele trecute Orban a anunțat că va guverna alături de PMP și UDMR. Deci s-a negociat 🙂 Deci Băsescu ar trebui să treacă de partea lui Orban, împotriva lui Firea, după ce-l storcosheshte și el pe Nicușor Dan. Ceea ce deja a început să facă. El ar putea să o bată pe Firea. Dar Firea are kryptonita, pe Petre Roman, ca să se respecte înțelegerea de la prezidențiale, în caz că Băsescu o iar razna. Deci Firea se va bate cu Băsescu și va câștiga, ceea ce îi va da un avânt teribil în următorii 4 ani la București. Adică Băsescu se va preface că se va bate cu Firea, iar Firea va câștiga. Există o singură întrebare: va fi Băsescu suficient de disciplinat, își va învinge orgoliul pentru a respecta înțelegerile pe care le-a făcut? Cu Băsescu nu se știe niciodată 🙂 Și nimeni nu știe ce a negociat Băsescu cu adevărat 🙂 La Bruxelles și la Moscova.

 

P.S. Ați văzut că Moscova dă 1.5 miliarde de dolari Republicii Belarus?

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca