Ce nu e bine

Ce nu e bine

Nu e bine că unii, în cele două luni de stare de urgență, au prins gustul dictaturii. Unii polițiști au prins gustul puterii absolute, unii politicieni au prins gustul puterii absolute….E suficient să guști o dată.

Apoi dacă ți-a plăcut ce ai gustat, duci dorul să guști din nou.

Iar dacă nu ești lăsat, faci tu ce faci și guști din nou…

Asta ne așteaptă, asta trăim.

Ați văzut că Bode nu și-a dat demisia? Țineți minte că Oprea a fost cercetat penal? Atunci trăiam alte vremuri. Coronavirusul i-a schimbat.

Nu mai suntem la fel. Nici noi, nici ei.

Noi am devenit mai oi, ei au devenit mai tauri.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca