Nu se va intra în stare de urgență după alegeri

Nu se va intra în stare de urgență după alegeri

Se va intra înainte. Așa cum am scris aici.

Pentru că cifrele vor fi prea mari, după deschiderea școlilor, pentru a se mai susține alegeri. Deci nu vor avea loc alegeri pe 27 septembrie, așa cum am scris din 17 august.

Cei inteligenți știu asta, ceilalți trag la jug pentru o bucată de pâine pentru care vor rămâne datori până la alegerile prezidențiale.

Cei inteligenți știu asta: uitați-vă ce relaxați sunt unii candidați. Ei știu că nu este o bătălie pentru un post, ci doar o campanie de notorietate care niciodată nu este de lepădat.

Eșecul moțiunii de ieri a fost semnalul că nu se vor mai ține alegeri. Pentru ce? Cele două partide mari s-au înțeles, vor împărți totul frățește, deci nu mai este o chestiune urgentă să se bată, mulți primari au trecut de la PSD la PNL, deci practic au avut deja alegeri câștigate de PNL, cei care nu au trecut vor merge pe principiul capul ce se pleacă sabia nu-l taie sau dacă au poziții de putere în oraș/comună/sat pe principiul hai să dăm mână cu mână. Fără să ne dezinfectăm.

Ludovic Orban a spus ieri că a vorbit cu fiecare parlamentar PSD care a vrut să stea de vorbă cu el.

Acestea au fost alegerile.

Și s-au dus și banii.

Care oricum nu erau prea mulți, după COVID. Deci nani.

Și stare de urgență la o săptămână după redeschiderea școlilor. Altfel intră profesorii în grevă pentru mărirea salariilor și asta ar fi chiar grav.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca