Este posibil să intrăm din nou în stare de urgență

Este posibil să intrăm din nou în stare de urgență

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat sâmbătă, în emisiunea ”Sănătatea la control” de la Realitatea Plus, că autoritățile nu exclud varianta reintroducerii stării de urgență.

Declarația de sâmbătă a lui Raed Arafat survine declarației de vineri a președintelui Franței care spunea, citat de BBC, că Franța ar putea intra în al doilea lockdown, dacă numărul de cazuri continuă în același ritm. Franța a fost mereu sursă de inspirație pentru România, în ceea ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus, a fost sursă de inspirație chiar și pentru știri false spuse de președintele țării (care a anunțat, la un moment-dat că în Franța s-au deschis școlile și apoi s-au închis din nou, din cauza virusului, ceea ce nu era adevărat).

În Franța, coronavirusul este acum un tsunami. Cu peste 7.000 de cazuri pe zi, în ultimele zile, Franța se îndreaptă spre un scenariu dezastruos, care, în mod foarte curios, nu este ținut în frâu de obligativitatea purtării măștilor peste tot, pe străzi, nu doar în locurile aglomerate.

Sunt multe lucruri despre acest virus pe care încă nu le știm.

Este clar că redeschiderea școlilor, pe 14 septembrie, va determina o nouă explozie de îmbonăviri, cam la două săptămâni după deschiderea școlilor, adică exact pe 27 septembrie, data alegerilor. Deci nu se vor ține alegeri, așa cum am scris pe 14 iulie.

Va urma o toamnă grea. Pentru care lumea nu este pregătită și asta se vede din furia cu care oamenii au încercat să se întoarcă la viața de dinainte în această vară. NU sunt pregătiți să coexiste cu virusul. Ceea ce îi dă virusului putere.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca