În pădurile de lângă Minsk încep să apară protestatari spânzurați

În pădurile de lângă Minsk încep să apară protestatari spânzurați

Primul dintre ei, Nikita Krivtsov, un tânăr de 28 de ani, care s-a postat cu curaj în fața polițiștilor, cu un drapel în brațe, în data de 9 august.

Martorii spun că a fost filmat de trupele speciale.

Treisprezece zile mai târziu a fost regăsit spânzurat într-o pădure de lângă Minsk, notează Le Point. Verdictul autorităților: sinucidere. Ipoteză respinsă de familie « Este imposibil să se fi sinucis, avea o mulțime de proiecte și iubea viața» spune soția sa Elena.
Un alt manifestant, Konstantin Chichmakov, a fost găsit spânzurat, tot în pădure. Făcuse parte din Comisia Electorală și refuzase să semneze protocolul rezultatului final. După ce a ieșit în stradă, a dispărut. Și această moarte a fost calificată ca sinucidere de autorități.
Un al treilea spânzurat în pădure, tatăl unei mici fetițe, s-a aflat printre cei 90 de oameni dispăruți în timpul manifestațiilor. Părinții săi l-au căutat fără încetare, la spitale, la comisariatele de poliție, la centrul provizoriu de detenție de pe strada Akrestin din Minsk. A fost găsit pe 22 august spânzurat în pădure. Pe certificatul de deces scrie: sinucidere.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca