Încep să cred

Încep să cred

Că mai bine iei coronavirusul acum. Decât la toamnă sau spre iarnă când vor circula o mulțime de alte virusuri, printre care cel gripal și poți să le iei pe toate simultan, bineînțeles. Da, poți să te vaccinezi împotriva virusului gripal, dar sunt mai multe tulpini care circulă.

Deci…noi acum stăm în continuare baricadați mental și fizic exact așa cum am stat astă-primăvară, în speranța că așteptăm, iar virusul trece. Virusul nu va trece. Vaccinul va fi disponibil, cel mai devreme, la finalul iernii, așa că…

Acum se îmbolnăvesc foarte mulți tineri. NU este clar încă dacă scăderea mortalității se datorează unei mutații a virusului sau simplului fapt că cei care se îmbolnăvesc sunt tineri, deci dezvoltă forme mai ușoare (deși, așa cum ați văzut, a murit o persoană de 25 de ani, care nu avea comorbidități).

Într-un fel, ca să vedem și partea bună a lucrurilor, îmbolnăvirea lor înseamnă dobândirea unor anticorpi care-i vor ține 3-4 luni, adică vor trece peste sezonul rece.

De aceea spuneam și revin la ideea din primul paragraf: coronavirusul va sta mult timp cu noi. E mai bine să te îmbolnăvești acum și să ai anticorpi până în ianuarie? Sau e mai bine să te îmbolnăvești în toamnă?

Sau e mai bine să nu te îmbolnăvești deloc? Cu siguranță, ultima variantă 🙂 De aceea purtați măști, păstrați distanțarea fizică sanitară și fiți atenți că cea mai mare ispită, cea care a dus la îmbolnăvirea multor tineri, este socializarea în grup. Unii nu pot trăi decât în grup, nu se pot distra decât în grup. Ei au COVID acum.

Ceilalți….așteaptă.

Mă întreb pentru a treia oara 🙂 Ceea ce am scris în primul paragraf. Pentru că eu fac parte din a doua categorie, care este, încă mental, în setarea de astă-primăvară. Și așteaptă.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca