Despre minciuna că va dispărea COVID peste 2 ani

Despre minciuna că va dispărea COVID peste 2 ani

Nu va dispărea. Sir Mark Walport, membru al guvernului britanic și expert al Scientific Advisory Group for Emergencies (Sage), organizația guvernamentală britanică responsabilă pentru politicile COVID, citat de BBC, a anunțat că coronavirusul va fi alături de noi “pentru totdeauna, într-o formă sau alta”

Va fi nevoie ca oamenii să fie vaccinați la intervale regulate, a mai spus Sir Mark Walport.

Aceste declarații au fost făcute ca răspuns la afirmațiile OMS, conform cărora coronavirusul va fi alături de noi doar doi ani. Sir Mark Walport a spus că nu vom depăși coronavirusul așa cum am depășit virusul gripei spaniole, pentru că în acea perioadă populația globului era mult mai restrânsă numeric și nu se călătorea așa de mult.

El a mai spus pentru BBC, că deși vaccinarea se va face periodic, ea nu va eradica complet coronavirusul.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca