Vreau să fiu Smiley

Vreau să fiu Smiley

Vreau să-mi scrie și mie Ministerul de Interne pe propria sa pagină, cum i-a scris lui Smiley: Dragă Horea, greșeala recunoscută este pe jumătate iertată. Cu duioșie, așa. Ca și cum Ministerul de Interne este o bunicuță care-l ia pe Smiley tandru la piept, îl pupă pe frunte și-i zice: nu-i nimic nepoțelule, greșeala recunoscută e pe jumătate iertată. Nu dăm na-na, la fundic.

Mi-am imaginat că Ministerul de Interne e o bunicuță cu basma, pentru că nu am vrut să-mi imaginez că e vreo fană care transpiră pe la concertele lui și acum a găsit un motiv să se mieroșească pe lângă el. Ca să nu folosesc un alt termen.

Deci a luat amenda minimă (că era pe radar cu 155 km/h, nu poți ascunde asta) și pentru că s-a pocăit, a fost mângâiat tandru pe cap de minister, pe pagina de Facebook, cu apelativul Dragă Smiley.

Reiau: în România dacă vrei să trăiești asa cum trăiește orice cetățean de rând într-o societate civilizată, trebuie să fii interlop sau vedetă sau politician. Vei descoperi atunci că instituțiile statului se apleacă spre tine și te pupă tandru pe frunte sau se uită în altă parte (cum a fost cazul petrecerii fără reguli de la Olimp, unde a participat și Andreea Esca) sau în cazul lui Becali, care a fost lăsat de polițiștii rutieri să-ți continue drumul, dești nu avea declarație, în timpul izolării (și el s-a lăudat public, bineînțeles).

Te pupă mama, Smiley, ai grijă data viitoare, ia sandviș și măr cu tine la drum și aprinde faza de întâlnire.

Te pupă fetele de la MAI! Adică polițistele care bagă în sperieți infractorii.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca