Trump, Putin și Xi Jinping vor pleca

Trump, Putin și Xi Jinping vor pleca

Așa cum am scris aici.

Așa cum am scris de multe ori pe blogul meu, pe Trump nu-l mai vrea UE, nu-l mai vrea Asia, îl mai vrea doar Rusia. Azi apare această știre care arată că, în conformitate cu raportul redactat de Senatul American, în 2016, echipa de campanie a lui Trump a avut contacte cu serviciile rusesti. Șeful campaniei a discutat frecvent cu un spion rus – Konstantin Kilimnik – și întreaga campanie a profitat de hackingul mailului lui Hillary Clinton, contracandidata lui Donald.

Așa cum am scris pe blogul meu, Xi Jinping va pleca. Azi, telefonul meu Huawei P30 Pro (care a introdus flux de știri, pentru a-l suplini pe cel de la Google, iar fluxul de știri Huawei este 99% propagandă), a publicat următoarea știre: Xi Jinping stârnește nemulțumiri tot mai mari în rândul Partidului Comunist Chinez. Citez din știrea difuzată de Digi24 și de Huawei (să nu uităm că Digi24 are doi acționari ruși din domeniul energetic): Într-un interviu pentru The Guardian, Cai Xia spune că disidența în Partidul Comunist este, de fapt, largă, dar oamenii se tem să vorbească de frica represaliilor. Profesoara îl acuză pe liderul chinez că transformă ţara în „inamicul lumii” și că „a omorât un partid și o țară”. Am încheiat citatul. Fără comentarii

Așa cum am scris pe blog, va pica Putin. Revoluția din Belarus nu este instrumentată numai de Rusia, așa cum greșit scriu unii analiști din România. Nu știu dacă scriu greșit cu intenție sau fără intenție, nu asta este important acum. Revoluția din Belarus este instrumentată de acea aripă a CIA care vrea revenirea Democraților la putere în SUA. Lovește și în Putin și în Trump. Lovește în Putin pentru că-i distrage atenția înaintea alegerilor americane, deci se va implica mai puțin sau mai puțin profesionist și pentru că, bineînțeles, democrația la porțile Rusiei va duce inevitabil la democrație în Rusia. Adică la căderea lui. Facțiunea CIA care a produs Revoluția din Belarus este ajutată de o facțiune a FSB care vrea mai multe avantaje pentru economia rusă și pentru oligarhi (mulți dintre ei, cu legături cu FSB-ul) care-și văd afacerile secătuite de mulții ani de sancțiuni economice și de război continuu cu Occidentul pentru mize mărunte, care nu au adus Rusiei niciun avantaj economic (cum a fost alipirea Crimeii). Coronavirusul a secătuit și Rusia, așa cum a secătuit țările europene și SUA, iar facțiunea (foarte puternică) din FSB care are interese economice în Rusia, dar și în Europa, a decis să termine cu Putin. Din motive economice. Revoluția din Belarus lovește și în Trump pentru că îl obligă să se distanțeze de Putin și să facă corp comun cu NATO, deci ajutorul Rusiei la alegerile din noiembrie, la care spera, va fi mult mai slab, obligă Statele Unite să ia decizii de politică externă de sorginte Democrată care contravin doctrinei conservatoare a lui Trump, deci Democrații câștigă, Trump pierde.

Cernobâlul a însemnat sfârșitul Uniunii Sovietice, în principal pentru că a secătuit-o de puteri. Coronavirusul înseamnă sfârșitul regimurilor autoritare din SUA, Rusia și China.

Scris azi, 19 august 2020

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca