OMS: Ultimele studii arată că mortalitatea în cazul COVID 19 este de 0,6%

OMS: Ultimele studii arată că mortalitatea în cazul COVID 19 este de 0,6%

Maria Van Kerkhove, epidemiologul-șef de la OMS a spus, într-o conferință de presă suținută la Geneva, că ultimele studii arată că rata de mortalitate a noului coronavirus este de 0,6%. “Nu sună ca o cifră mare, dar este destul de mult” a adăugat ea.

Zilele trecute profesorul Didier Raoult anunțase că rata de mortalitate a pacienților săi este de 0,5%.

Față de 5% cât era până acum, scăderea la 0,5-0,6% este semnificativă. Ea se datorează atât mutațiilor virusului, care a devenit mai contagios, dar mai puțin ucigător (și în România), cât și ultimelor scheme de tratament.

Rata mortalității la gripă este de 1 %. Adică de două ori mai mare decât rata mortalității la coronavirus acum.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca