Doctorul Adrian Marinescu, Matei Bals: “Hidroxiclorochina chiar e eficientă” 

Doctorul Adrian Marinescu, Matei Bals: “Hidroxiclorochina chiar e eficientă” 

Doctorul Adrian Marinescu, infecționist la Matei Balș, citat de Cătălin Tolontan și de libertatea.ro spune că hidroxiclorochina este eficientă în tratarea COVID 19. Ce este hidroxiclorochina? Medicamentul identificat și promovat de profesorul Didier Raoult. Cine este Didier Raoult? Unul dintre cei mai contestați medici din perioada epidemiei. Spune el, din motive care țin de interesele companiilor farmaceutice. Care nu vor promovarea unui tratament atât de ieftin cum e hidroxiclorochina. El, Didier Raoult, are o rată de mortalitate de 0.5% cu hidroxiclorochina. Cu toate acestea OMS a oprit testele și nu recomandă hidroxiclorochina.

Epidemia de coronavirus nu este un spațiu al onestității, ci unul în care interesele economice și politice oneroase au crescut în loc să scadă, cum era normal, măcar ca o formă de respect, pentru suferința celor bolnavi sau pentru frica celor speriați de boală. Au crescut, au înflorit, au prosperat. Epidemia de coronavirus este un mare spațiu al minciunii. Instituționalizate.

Aștept cu interes să scadă UTILITATEA SPAIMEI ca răspuns la epidemia de coronavirus și să se recunoască faptul că cei asimptomatici nu răspândesc virusul. Aștept cu mare mare interes și cu mare mare răbdare.

Apoi voi scrie un articol care se va numi: mituri și minciuni în perioada COVID 19.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca