Gabriela Firea l-a ajutat pe Nicușor Dan

Gabriela Firea l-a ajutat pe Nicușor Dan

Gabriela Firea l-a ajutat azi pe Nicușor Dan prin fotografia cu Petre Roman, Anghel Iordănescu și Mitică Dragomir, mafiotul. Nicușor Dan are sloganul Noul București. Ea a pus o poză cu Vechiul București, l-a ajutat să câștige câteva procente (a dat ocazia echipei sale de campanie să șuteze la poartă, ceea ce echipa lui a făcut destul de stângaci). Voi reveni imediat asupra acestui subiect.

Dar prin fotografia publicată azi, ea a lovit zdravăn în Băsescu. Petre Roman a fost șeful partidului care l-a lansat pe Traian Băsescu, Traian Băsescu a fost Ministrul Transporturilor în guvernul condus de Petre Roman și a pus la dispoziția minerilor garnituri de tren gratuite ca să vină la București. Traian Băsescu a fost șeful de campanie al lui Petre Roman, când acesta a candidat la președinție. Petre Roman este kryptonita lui Băsescu-Superman. Și Firea i-a arătat lui Băsescu că o are. Kryptonita. Postarea publică a fotografiei a fost cu bătaie spre Băsescu. Petre Roman știe numărul, culoarea și situațiile rușinoase în care și-a folosit Băsescu lenjeria. Prin postarea fotografiei, Firea îl anunță pe Băsescu că a fost scos din joc de când a intrat, adică de când și-a depus candidatura. Dacă Băsescu va continua și va continua cu siguranță, din orgoliu, dar dacă va continua să joace la victorie, iar acest lucru este sub semnul întrebării, vom afla despre Băsescu ceea ce nu credeam a afla vreodată, atât de multe, încât probabil va rămâne pe veci la București, dar într-un loc împrejmuit.

Interesant, nu?

De ce l-a ajutat Firea pe Nicușor Dan?

  1. Firea are 41-42%. Nicușor Dan are într-un sondaj pro-PSD, 35%, iar într-unul pro-PNL, 50%. Nicușor Dan e feminin. E intelectual. Îl preferă lui Băsescu, cu care nu se putea duela verbal. Pe Nicușor Dan îl domină. Pe Băsescu, nu.
  2. Pe Nicușor Dan nu-l vrea nimeni primarul Capitalei (nu poate fi controlat, e imprevizibil, și-a dat demisia din USR, nu e soldat de partid, deci a fost scos la înaintare ca imagine, nu ca rezultat). Am mai scris despre asta. La Capitală s-a făcut un troc de când a candidat Dăncilă ca să câștige Iohannis alegerile. Și hop, s-a băgat Băsescu. Imprevizibil. Și hop, a fost scos. Să nu uităm că Petre Roman a fost președintele partidului PD, care apoi s-a numit PD-L, care apoi a fuzionat cu PNL. Ajutorul pentru Firea a venit de la PNL. Nici PNL nu-l voia pe Băsescu. Deci a ajutat-o pe Firea, Nicușor Dan a mai câștigat câteva procente cu ajutorul fotografiei, iar Băsescu a zburat din ecuație. Va mai țopăi ca un saltimbanc, iar dacă va deveni serios, va trebui să înregistrăm jurnalele de știri, că vor difuza istorie :))

 

Ce frumos se face politica la noi, nu?

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca