Au spus

Au spus

Să stăm închiși în case luni de zile. Am stat.

Au zis să purtăm măști să ne culcăm la 23. Am purtat și ne-am culcat.

Cu toate acestea, virusul nu a dispărut, ba chiar face ravagii mai mult decât înainte. Ceva nu se lipește (quelque chose ne colle pas, cum zic francezii). Și nu numai la noi. Cazurile cresc și în Franța, Italia, Spania. Ceva în strategia de luptă europeană este greșit. Dar, ce?

În Suedia scade numărul de cazuri. Virusologul-șef de acolo are propria lui opinie, diferită de a celorlalți.

Ceva, în mod clar, în felul în care se procedează și se acționează acum, ca răspuns la coronavirus, nu este în regulă.

P.S. Și ca să nu mai credem că Suedia e singura țară care a acționat altfel, nici Japonia nu a intrat în lockdown și a pus capăt epidemiei de coronavirus cu doar 850 de morți.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca