Cei care sunt împotriva Bisericii

Cei care sunt împotriva Bisericii

Nu au găsit un părinte-duhovnic bun. Sau au avut câteva experiențe proaste, în urmă cărora au fost dezamăgiți. Și atunci, deși comparația e forțată, exact ca cei au trecut printr-o relație proastă, care i-a dezamăgit, spun că nu vor mai vrea în viața lor o relație. Cum sunt cele care spun că toți bărbații sunt porci, pentru că i-a dezamăgit unul sau mai mulți,  sau cei care spun că toate femeile sunt ce-or-fi, tot din cauza unei experiențe (sau a mai multor experiențe) nefericite cu una sau mai multe femei. Exact la fel sunt și cei care hulesc Biserica. Nu au găsit părintele-duhovnic potrivit sau au avut experiențe neplăcute cu niște preoți.

Nu e ușor să găsești părintele-duhovnic potrivit. Eu l-am găsit târziu, după 30 de ani.

Acel părinte care îți ajunge exact în suflet când vorbește, acel om care te luminează. E foarte greu de găsit. Poate o să povestesc într-o zi pe blog cum l-am găsit.

Există. Știi de ce am scris acest articol? Pentru că știu cum este să fii dezamăgit, tu, cel care te-ai retras. Și am vrut să-ți spun că există și oameni care au Lumina în ei. Și o dau mai departe. La Biserică.

Atât.

Mai caută, nu te retrage. Merită. E drumul cel bun.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca