Au început să mă atace oamenii lui Lukașenko. Cel mai agresiv: Alexandru Ilie Serediuc

Au început să mă atace oamenii lui Lukașenko. Cel mai agresiv: Alexandru Ilie Serediuc

După ce am scris acest articol, pe contul meu de Facebook au început atacurile din partea unor persoane care îl apără pe Lukașenko. Acest individ, Alexandru Ilie Serediuc, m-a atacat cu comentarii extrem de agresive și jignitoare puse la postarea mea cu link la articolul despre Revoluția din Belarus, adică a acționat exact ca trupele OMON ale lui Lukașenko. Numai că verbal.

Mi se pare important de semnalat faptul că asemenea indivizi îi caută și îi atacă pe Facebook pe cei care îndrăznesc să-l critice pe Lukașenko și să sprijine Revoluția din Belarus. Seamănă cu fidelii lui Ceaușescu care continuau să tragă, deși dictatorul era pe ducă.

De aceea public contul său. Să punem lumina pe ei. Susținătorii dictaturii din Belarus care bântuie prin România (și-i hărțuiesc agresiv pe cei care sprijină democrația și Revoluția din Belarus).

Și citiți articolul de tip Omagiu de pe contul lui, scris despre Lukașenko (am pus și printscreen în deschiderea articolului). Seamănă exact cu Omagiile despre Ceaușescu! Vă puteți imagina că asemenea indivizi mai există în 2020 și vă dați seama ce aproape și rece e vecinul de la Est de noi? Citiți ce scrie acest individ agresiv, Alexandru Ilie Serediuc, despre Lukașenko:

”Felicitari noului si fostului presedinte democrat al Republicii Belarus, care a castigat astazi din nou alegerile prezidentiale cu mai mult de 79% din voturi, conform prognozei!

Belarus este o republica prezidentiala, precum SUA, si presedintele Republicii Belarus este ales democratic direct de catre popor. Conform constitutiei Republicii Belarus, presedintele nu detine puterea absoluta in stat.
Acum sa ne amuzam putin de propaganda politica pe care o face presa din Romania si cea din occident.
Conform Libertatea.ro si a presei din tarile occidentale, se raspandeste ideea ca trei femei(candidata fiind Svetlana Tihanovskaia) il infrunta azi pe ultimul dictator al Europei in alegerile din Belarus.
Conform presei avem de a face cu doua paradoxuri:
1)Daca Lukasenko, noul si fostul presedinte al Republicii Belarus este cu adevarat un dictator, atunci nu mai putem vorbi de faptul ca candidata Tihanovskaia poate spera la castigarea alegerilor prezidentiale. Bine, uneori chiar si un dictator poate fi ales democratic, insa atunci am putea spune ca si Tihanovskaia candideaza pentru functia de dictator.
2)Daca Lukasenko este ultimul dictator al Europei, atunci nu mai putem spune ca Putin si Erdogan sunt dictatori 😂
Bineinteles, din cauza ca tari ca Belarus sau Rusia au o viziune politica diferita fata de SUA si alte tari occidentale, atat tarile occidentale cat si presa(care ar trebui sa fie obiectiva si sa informeze in loc sa dezinformeze) din tarile respective, recurg la diverse forme de defaimare a tarilor care au o viziune politica diferita. Prin aceasta atitudine la nivel inalt, din cauza ca majoritatea populatiilor sunt mai mult sau mai putin inculte din punct de vedere politic, se creeaza in constientul populatiilor din tarile occidentale ca anumite tari sunt conduse de dictatori si din acest motiv se poate justifica implicarea propiei tari in problemele interne ale altor tari, sau chiar inceperea unor razboaie impotriva altor tari.
Din pacate, foarte multi oameni nu fac diferenta intre realitate si propaganda politica pe care o preiau ei din presa sau de la diferiti formatori de opinie”.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca