După Lukașenko urmează Putin

După Lukașenko urmează Putin

O Republică Belarus liberă și democratică în coasta lui Putin este o pisică care i se arată dictatorului rus. A mers prea departe cu povestea cu mandatele pe viață. A exagerat când și-a imaginat că poate fi un țar. Va fi dat jos.

Și, odată cu el, va pica toată rețeaua de agenți de influență din Europa de Est. Uitați-vă ce pasivă a fost România în fața Revoluției din Belarus, cât de puțin a crezut în șansele poporului de a câștiga – asta arată cât de extinsă și de bine situată ierarhic este rețeaua agenților de influență pro-ruși din România. Suntem mai ruși decât ne place să credem 🙁 Și mai dictatori decât suntem dispuși să recunoaștem.

Eu am scris din 10 august, de când s-au anunțat exit-poll-urile, că Lukașenko a picat. Mi-am dat seama după scorul pe care îl anunțase: 80% înseamnă disperare, 80% înseamnă moarte. Am scris, tot pe 10 august, că mandatul lui Lukașenko se va încheia atunci când primul detașament OMON va depune scuturile, citez: ”Lukașenko nu va avea un nou mandat. Mandatul său va înceta când primul detașament OMON va depune scuturile. Și le va depune”.

Azi, 15 august, a depus scuturile primul detașament OMON.

Asta dă frisoane agenților de influență ruși din România: ce se întâmplă, tremură fratele de la Răsărit? Care abia acum câteva zile amenințase România cu represalii, dacă primește trupele americane. Pe care nu le-a cerut nimeni. Dar americanii le vor trimite ca să ne protejeze pe noi, de noi-înșine, așa cum am scris aici. Cred că în context, este mai ușor de înțeles de ce.

O Republică Belarus democratică va produce două explozii: În Republica Moldova și în Rusia. Apoi va urma un lanț de explozii, în toate republicile post-sovietice.

Așa cum scriam aici, cei care au cântat prohodul americanilor și au fugit cu China, s-au înșelat. Am scris pe blog, că nu trebuie subestimată puterea de revenire și de redresare a americanilor. Au mai arătat asta și la Pearl Harbour.

Acest virus, așa cum scriam pe blog acum câteva luni, în mod paradoxal se întoarce împotriva celor care l-au creat (a regimurilor dictatoriale). De ce? Pentru că în primul rând, produce frică. Iar frica, frica extremă, produce mânie, mânie extremă. Iar mânia este ușor de folosit în cazul maselor. Iar atunci când masele sunt mânioase, dictatorii cad. Putin va cădea cu siguranță, așa cum am scris aici, întrebarea este ce se va întâmpla cu China?

P.S. După ce pică Lukașenko începe să se clatine rețeaua lui Putin din România. Abia aștept să-i vedem nominal pe cei care au condus România din partea Rusiei. Vom avea nume-surpriză, pentru care oamenii au ieșit în Piață 🙂

UpdateUE nu acceptă rezultatele alegerilor din Belarus şi anunţă sancţiuni

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca